Szybki, prosty recyckling jedzeniowy

Szybki, prosty recyckling jedzeniowy

Składniki na dwie duże blaszki:

5 dużych ziemniaków
4 małe cebule czerwone
3 pomidory
1 duża cukinia
2 marchewki
jogurt naturalny op.
6 jajek
pieprz, szczypiorek

Ziemniaki, marchewki, cukinie, cebule i pomidory kroimy w cienkie plasterki. Ziemniaki i marchewki podgotowujemy przez około 8 minut.

Warzywa układamy naprzemiennie na blaszce posmarowanej odrobiną masła. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z jajkami, doprawiamy, i wylewamy masę na warzywa. Zapiekamy około 25 minut w temp. 180 stopni, można pod koniec posypać parmezanem i szczypiorkiem.

‪#‎zapiekanka‬ ‪#‎ziemniaki‬ ‪#‎cukinia‬ ‪#‎marchewka‬ ‪#‎obiad‬ ‪#‎recycling‬

Ocena: 5 z 5. Ocen: 1

Kliknij, żeby dodać swój głos

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją:

Zobacz także

Paszteciki drożdżowe z fasolą, soczewicą i sosem indyjskim

Paszteciki drożdżowe z fasolą, soczewicą i sosem indyjskim

Idealne na przekąskę, obiad bądź też jako dodatek do barszczu.  Pierwszy raz robiłam indyjski sos do nich...   Więcej

Barszcz czerwony z pasztecikami drożdżowymi

Barszcz czerwony z pasztecikami drożdżowymi

Od dawna chodził za mną barszcz. Któregoś dnia zrobiłam paszteciki drożdżowe – i postanowiłam zrobić do...   Więcej

Morelowe muffinki z kruszonką z płatków owsianych

Morelowe muffinki z kruszonką z płatków owsianych

Robiąc przegląd owoców w mojej kuchni zauważyłam, że kilka z nich lata świetności ma już za sobą:)...   Więcej

reklama