reklama

Krupnik bezglutenowy

Krupnik bezglutenowy

Krupnik to prosta, pożywna zupa, idealna dla małego alergika. Nie ma w niej właściwie niczego, co mogłoby uczulać, a składniki bez trudu znajdziesz w kuchennej szafce - ta zupa, będąca często obiadowym kołem ratunkowym, smakuje wszystkim - bez wyjątku.

Czas przygotowań 20 minut
Czas : 65 minut

Z przepisu otrzymasz: 4 porcje

Składniki

  • ziemniaki - 4
  • marchew - 2
  • pietrucha - 1
  • cebula - 1/2
  • por - 1/3
  • woda (może być też bulion warzywny lub mięsny) - 1,5 litra
  • kasza (jaglana, gryczana lub ryż) - 1/3 szklanki
  • liść laurowy - 1
  • ziele angielski - 2
  • sól, pieprz - szczypta

Przygotowanie

Warzywa pokrój na małe kawałki, wrzuć do garnka, zalej wodą  Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.

Dodaj wypłukana kaszę gryczaną, jaglaną (lub ryż) i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj 20-25 minut.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: