reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Oryginalny przepis :) jeszcze o takich połączeniach nie słyszałam tym bardziej nie stosowałam :) Ale wypróbuje w tym tyg. Dzięki ;) Jestem ciekawa jak to smakuje chociaz ja na dukanie ale palca zamocze, posmakuje i zobaczymy :D
 
reklama
Dam, dam tylko znaleźć go w domu muszę ;)


Aleee ten sobie przypomniałam:

Żeberka
Duży ketchup pikantny
Słoik dżemu morelowego lub brzoskwiniowego
cebula


Do naczynia żaroodpornego układamy warstwami:
-żeberka
-dżem
-ketchup
-cebula
itd aż do wykończenia składników, mi przeważnie 2-3 warstwy wychodzą.

Pieczemy 200 stopni ok godziny.

Acha zeberek nie doprawiamy.
 
Ostatnia edycja:
Ojejej zapomnialam juz, on był w DDTVN ale nie moglam go na stronie znaleźć a zdąrzylam tylko na koniec ;/
ale ja robilam tak kurcze troszkę juz zapomnialam
platki i miód wymieszalam i do tego dodalam bakalie, orzechy, rodzynki itd wsypalam na blaszkę wysmarowaną i zapiekalam w piekarniku, mi sie troszkę przypiekły wiec trzeba dac na małą temperaturę i bardzo często mieszac, one mają się przesuszyc, zarumienic :)
 
reklama
Modro kapusta:-D
Ja robię tak:
siekam czerwoną kapustę i gotuję w garnku z liściem laurowym, zielem angielskim (tak z 5 kulek) i łyżką soli - tylko, żeby nie za miękka była;)Jak już kapusta jest ugotowana, to daję do niej łyżkę octu, mieszam i odcedzam wodę.
Potem do kapusty dodaję wcześniej przygotowaną mieszankę: pokrojone w drobną kostkę jabłko, drobno posiekana cebula, sól, pieprz, trochę cukru, magi, majeranek i tak około 3 łyżek oleju - i wszystko to mieszam razem z kapustą..u mnie w domu taka kapucha idzie migiem..
 
Do góry