reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

nie chce nic mówić ale druga tura i sami faceci:szok: soppana liczymy na kobietkę:-p

potestuję moją córcię w środę bo mam wolne:tak: babcia twierdzi że mało pija ja uważam że do 13 kiedy jest ze mną to dużo piła:tak: zobaczymy
zastanawiam się czy nie jechać do sklepu i nie zakupić nowego nocnika tak by młoda mogła sobie wybrać:tak:

reklama
Hej

Bogda gratulacje:tak:

Roksi ja też zastanawiałam się nad kupieniem nowego nocnika bo ten Madzia traktuje tylko jako zabawkę. Jak jej zdejmuje pampersa po południu to też najczęściej nie robi siku wcale albo zsika się samym wieczorem (pewnie nie może już dłużej wytrzymać)

Hej

Bogda gratulacje:tak:

Roksi ja też zastanawiałam się nad kupieniem nowego nocnika bo ten Madzia traktuje tylko jako zabawkę. Jak jej zdejmuje pampersa po południu to też najczęściej nie robi siku wcale albo zsika się samym wieczorem (pewnie nie może już dłużej wytrzymać)
Elahar czyli to samo co u nas:baffled: zakupie nowy nocnik:tak:

BOGDA, GRATULUJĘ!!!
Piękne imię :-p:-D

Debiutantko, podziwiam, ja chyba też za ostrożna i za wygodna na taki wypad (z dzieckiem nie zdecydowałabym się)

roksi, tez czytałam, że jak dziecko tak robi z pampkiem to nie jest bezpieczne i powinno się przerwać odpieluchowywanie i poczekać aż będzie gotowe.
a może nie drugi nocnik tylko nakładkę na sedes spróbuj. Nasza już idzie bo w sklepie nie było miękkiej i na allegro kupiłam.

U mojej siostrzenicy od kiedy jest nakładka załatwianie się do kibelka stało się super i sama chodzi ciągle.

BOGDA MOJE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :happy::happy::happy:
:-D za to u nas jest inaczej Laurze jest bez różnicy czy ma pampka czy nie. sika tylko zawsze na podłogę :confused::szok::-D mówi że zrobiła i idzie na nocnik (jak jest już po fakcie):crazy:
Fredzik mam nakładkę taką zwykłą z marketu plastikową i lipa:baffled: nie chce siadać:no:
My mamy miękką z marketu i Laura sie boi na niej siedzieć :-(
stwierdziłam że chyba jeszcze nie jest gotowa na pożegnanie z pampersem :no:

hej :-p

u nas codziennie rano jest siku na nocnik, a potem nocnik nie istnieje
nakładka była atrakcją 2 dni, a teraz nawet o niej nie myśli

no i problemem jest kupka
mała zrobi ją w pieluchę, po czym pokaże że ma (a czasami i tego nie zrobi) i płacze, panicznie nie znosi przewijania po kupie :no:
tłumaczę, że jeśli robiłaby na nocnik to nie byłaby pupa brudna i nie trzeba by było czyścić ale nie działa

moim zdaniem jeśli pojawiają się jakiekolwiek problemy przy odpieluchowaniu to nie można naciskać, trzeba odpuścić i czekać na właściwy moment
wszystkie mamy odpieluchowanych dzieci mówią, że nigdy z tego nic nie wyszło jak dziecko dawało sygnały negatywne, a jak było gotowe to odpieluchowanie zajmowało dosłownie kilka dni, także uwazam, że warto czekać na sygnał dziecka :tak:

bogda moje gratulacje :-)

Witam
tak się zastanawiałam czy może ta mała ilość siusiu może być spowodowana rota:baffled::baffled: w końcu prawie była odwodniona i pewnie trochę musi potrwać za nim uzupełnią się płyny:tak:
Agutku nie chce na siłę córcię męczyć ale uważam że w pampersi to się nie nauczy wołać:no: dlatego myślę że chodzenie bez pamka krzywdy dziecku nie zrobi;-)

Cześć :-)

Wczoraj wieczorem Karol się przytulił i powiedział "Mój Tojek" (mój Karolek) :-D

Bogda, gratuluję i życzę zdrowia dla synusia :tak:

U nas po staremu - kupa na nocnik, siku do pampka.

W przyszły piątek idziemy na spotkanie zapisowe do Kangura.

reklama
blue fajnie, że zaczną się zajęcia.
madzikm a jak u was z zajęciami, będziecie chodzić? ja ostatnio coraz mniej zadowolona jestem z organizacji...kobieta jest po prostu słabo zorganizowana, ciągle robi to samo, zapomina wierszyki, a do tego zaczęła reklamować zajęcia (to na plus oczywiście) ale nie poradziła sobie z organizacją tego i bez zapowiedzi wszyscy nam się zwalili na zajęcia, było tłumnie, głośno....miała być nowa instruktorka ale coś jej nie ma i się zastanawiam już czy nie napisać do głównego biura by cos z tym zrobili :rolleyes2:

Do góry