reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy prawdziwa miłość zawsze zwycięża?

Zawsze najpierw zrobię, potem pomyślę. Na pewno nie zareagowałabym tak spokojnie. Faktycznie z czasem związek i miłość "powszednieją" jeśli nie dba się o nie. Staram się mieć zawsze choć odrobinę czasu tylko dla nas, ale odkąd pojawił się synek jest to bardzo trudne.

reklama
Piękna historia, ale w rzeczywistości nie każdy zareagowałby tak spokojnie- tak jak większość tutaj napisała. Miłość jest jak kwiat, jeżeli nie będziemy podlewać i pielęgnować uschnie. Niestety często zauroczenie mija, wpadamy w codzienność i gubimy gdzieś magię miłości. Nigdy wina nie leży po jednej stronie, trzeba wspólnie pielęgnować związek.

Właśnie. Jeżeli nie dbamy o swój obecny związek to każda znajomość czy to stara czy nowa będzie fascynująca, bo będzie to coś nowego, odbicie się od rutyny... Mąż super zareagował ale czy my- kobiety na jego miejscu zareagowałybyśmy tak samo? Bo ja to nie wiem co bym zrobiła, po mimo to że staram się by było wszystko ok zawsze i mnie może spotkać taka wiadomość od męża. I również polecam film "Pożądanie" :)

Myślę, że to bardzo indywidualna kwestia. Każdy człowiek jest inny, każdy związek jest inny. Grunt to dbać i doceniać co się ma.

Niestety miłość nie zawsze wystarcza. Teraz rozumiem słowa ludzi starszych i bardziej dojrzałych, którzy kiedyś mi tak powtarzali.

Nie wszyscy potrafią tak spokojnie podchodzić do takich sytuacji i do takich informacji. Większość z nas reaguje raczej impulsywnie. Takie sytuacje pokazują że miłość jest w stanie dużo przetrwać nawet po wielu latach. Ale wydaje mi się ze to też kwestia pielęgnowania związku, dbania o niego i rozpalania go na nowo ;)

Piękne, gdyby mój mąż sie tak zachował, na pewno moje życie wyglądałoby teraz inaczej. Dlaczego nie każdy trafia na taką drugą połówkę?

reklama
Wszystko pięknie...tylko żeby dbać o miłość musi ona naprawdę istnieć między dwojgiem osób, po drugie trzeba chcieć dbać i pielęgnować to uczucie każdego dnia..można faktycznie porównać to do np. podlewania kwiatów. W każdym razie kryzys w tej troche mało prawdopodobnej historii zażegnany :) Osobiście uważam, że podstawą wręcz fundamentem trwałego,lojalnego i prawdziwego związku jest przyjaźń, a wierność to siła...no i trzeba być "głodnym" tej drugiej osoby nawet po 5 czy 10 latach związku, a żeby tak było wymaga to niewątpliwie duzo pracy i wysiłku ze strony każdego partnera ale i chęci..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry