reklama
No i zrobiłam tego gyrosa mniam
trochę go zmodyfikowałam, bo połączyłam wasze dwa przepisy i zrobiłam tak:
- usmażone mięsko
- cebulka
- ketchup
- korniszony w kostkę
- majonez
i potem dałam kapustę pekińską, bo zapomniałam o kukurydzy
no ale zaraz wysypalam tą kukurydzę i dałam papryczkę w kostkę pokrojoną
i to była pierwsza wersja - taka mini do spróbowania;-)
ale ja drugą wersję polałam jeszcze z góry sosem czosnkowym własnej roboty
i to była PYCHA polecam
Sos czosnkowy - 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka musztardy /najlepsza sarepska z czerwoną nakrętką/ + sól i pieprz + 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i mieszamy to
jest pyszne nie tylko do sałatek, ale i do ziemniaków /pieczonych/ czy mięs
aha... do sosu czosnkowego często dodaję koperek świeży i jest mniam:-)
trochę go zmodyfikowałam, bo połączyłam wasze dwa przepisy i zrobiłam tak:
- usmażone mięsko
- cebulka
- ketchup
- korniszony w kostkę
- majonez
i potem dałam kapustę pekińską, bo zapomniałam o kukurydzy
no ale zaraz wysypalam tą kukurydzę i dałam papryczkę w kostkę pokrojoną
i to była pierwsza wersja - taka mini do spróbowania;-)
ale ja drugą wersję polałam jeszcze z góry sosem czosnkowym własnej roboty
i to była PYCHA polecam
Sos czosnkowy - 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka musztardy /najlepsza sarepska z czerwoną nakrętką/ + sól i pieprz + 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i mieszamy to
jest pyszne nie tylko do sałatek, ale i do ziemniaków /pieczonych/ czy mięs
aha... do sosu czosnkowego często dodaję koperek świeży i jest mniam:-)
Kate ciekawe te połączenie z sosem, ale ja bym się bała ze właśnie ten sos może całkowicie zmienić cały smak Gyrosa, ale i tak sprawdze te połączenie
A ja na roczek zamierzam sprawdzić przepis Kici na skrzydełka choć mój kręci nosem że na miodzie będa na słodko Ale i tak robie
A ja na roczek zamierzam sprawdzić przepis Kici na skrzydełka choć mój kręci nosem że na miodzie będa na słodko Ale i tak robie
zupa dyniersowa:
ziemniaki, marchefka, dynia, mocny ciosnek, przecier pomidorowy, masełko lub oliwa
ciosnek szklimy na tustym, wciepujemy resztę pokrojoną w kostkę, zalewamy bulionem, jak zmieknie miksujemy dodajemy przecier i przyprawy wg gustu i ŻREMY
ziemniaki, marchefka, dynia, mocny ciosnek, przecier pomidorowy, masełko lub oliwa
ciosnek szklimy na tustym, wciepujemy resztę pokrojoną w kostkę, zalewamy bulionem, jak zmieknie miksujemy dodajemy przecier i przyprawy wg gustu i ŻREMY
reklama
Podziel się: