reklama
friggia1985
Fanka BB :)
Melduję się! My dzisiaj pożegnaliśmy moich rodziców, którzy byli u nas 2 tygodnie :-(. Ale pogoda dopisywała ostatnio!
Tusienka24
Hej. Jestem i ja ;-) Właśnie dzis wrociłam z miesięcznego urlopu w PL :-) Pogoda sliczna nas przywitała, wiec sie ciesze bo i tu bedziemy mogli pouzywac lata
Justynaj Widze, że masz o jeden więcej suwaczek:-) Super Gratuluję!!!:-)
Justynaj Widze, że masz o jeden więcej suwaczek:-) Super Gratuluję!!!:-)
Tusienka24
Justynaj Bardzo dobrze, ze sie trafilo, bedziecie mieli jeszcze weselej :-) Szczerze mowiąc to mam nadzieje, ze i mi niedlugo przybedzie o suwaczek.;-) A komu urodzila sie dzidzia? A poziomki chyba jeszcze nie urodzila, kojarze z forum staraczek, ze pisala (chyba nawet jeszcze wczoraj) ze nie urodzila, no ale juz dzis moze tuli kolejna dziewuszke, bo chyba byla juz po terminie...
hopsasanka
Cześć dziewczyny, to melduję się po długiej nieobecności i ja :-)
Co tutaj tak cicho się zrobiło? Co u Was?
Justynaj gratuluję fasolki!!!
Napisałam Wam więcej na grupie - kto może niech spojrzy proszę.
A tutaj mam takie ogólne pytanie o przedszkole: Jakie macie doświadczenia? Jak Wasze dzieciaki się zaklimatyzowały? Jak w ogóle wygląda w Waszych przedszkolach?
Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie odpowiedzi!
Co tutaj tak cicho się zrobiło? Co u Was?
Justynaj gratuluję fasolki!!!
Napisałam Wam więcej na grupie - kto może niech spojrzy proszę.
A tutaj mam takie ogólne pytanie o przedszkole: Jakie macie doświadczenia? Jak Wasze dzieciaki się zaklimatyzowały? Jak w ogóle wygląda w Waszych przedszkolach?
Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie odpowiedzi!
Witam wszystkie mamusie :-)
Wprawdzie nie jestem w ciąży, ale mam 1,5 roczna córcie i mieszkam w Danii ;-)
Przyjechałyśmy z córcią do męża w maju tego roku. Niedawno dostałyśmy numery CPR i pewnie będziemy się starać o miejsce w żłobku, a ja mam zamiar wybrac sie do szkoły na naukę języka duńskiego. Powiedzcie mi kobietki jak to jest w tych żłobkach? Co takie dzieciątka robią? Czy mają jakies posiłki? Pytam się, bo moje dziecko jest strasznie ruchliwe i na chwilę obecną nie słucha ni w ząb nikogo Dlatego mam nadzieję, że jakos sobie poradzą z tym moim diabełkiem.
Jestem tu świeżakiem i mam nadzieję, że jakos się przyzwyczaję do zycia tu i opanuje język, bo brak możliwosci porozumienia się w tym języku mnie najbardziej męczy
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i ich dzieciaczki
Wprawdzie nie jestem w ciąży, ale mam 1,5 roczna córcie i mieszkam w Danii ;-)
Przyjechałyśmy z córcią do męża w maju tego roku. Niedawno dostałyśmy numery CPR i pewnie będziemy się starać o miejsce w żłobku, a ja mam zamiar wybrac sie do szkoły na naukę języka duńskiego. Powiedzcie mi kobietki jak to jest w tych żłobkach? Co takie dzieciątka robią? Czy mają jakies posiłki? Pytam się, bo moje dziecko jest strasznie ruchliwe i na chwilę obecną nie słucha ni w ząb nikogo Dlatego mam nadzieję, że jakos sobie poradzą z tym moim diabełkiem.
Jestem tu świeżakiem i mam nadzieję, że jakos się przyzwyczaję do zycia tu i opanuje język, bo brak możliwosci porozumienia się w tym języku mnie najbardziej męczy
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i ich dzieciaczki
reklama
justynaj
Witam Dzaastina,
W Danii system opieki dla dzieci od pol roku do 3 lat to zlobek lub tzw. opieka dzienna-dagpleje. Zlobek-dosc surowe warunki,szczegolnie jesli chodzi o ubieranie, dzieci spia na dworze w takich kojcach.
Dagpleje to opiekunka,ktora ma maksymalnie do 5 dzieci i jest w swoim domu.Atmosfera jest bardziej rodzinna, domowa. Czesto polskie mamy przyjezdzaja tutaj i oddaja dziecko do zlobka, bo tylko taki system opieki znaja z Polski a o dagpleje nawet nie wiedza. Musisz wiedziec ze takie opiekunki sa odpowiednio szkolone i sprawdzane przez gmine.nie jak wPolsce kazdy moze nagle stac sie "opiekunka"
U mnie jak najbardziej kroluja dagpleje.zarowno przy 1, 2 jak i na pewno przy 3 dziecku. o zlobku nie ma mowy,choc mam znacznie blizej;-)
Moze inne mamy maja odmienne zdanie,ale z tego co slyszalam w zlobkach nie jest tak dobra opieka jak w dagpleje,z tego m.in.wzgledu,ze przypada wiecej dzieci na 1 osobe personelu i nie ma fizycznej mozliwosci by sie nimi zajac tak jak w domu
Tusienko, dopiero teraz widze suwaczek:-)Gratuluje z calego serca!!!
Dziewczyny czemu tu tak cicho...
W Danii system opieki dla dzieci od pol roku do 3 lat to zlobek lub tzw. opieka dzienna-dagpleje. Zlobek-dosc surowe warunki,szczegolnie jesli chodzi o ubieranie, dzieci spia na dworze w takich kojcach.
Dagpleje to opiekunka,ktora ma maksymalnie do 5 dzieci i jest w swoim domu.Atmosfera jest bardziej rodzinna, domowa. Czesto polskie mamy przyjezdzaja tutaj i oddaja dziecko do zlobka, bo tylko taki system opieki znaja z Polski a o dagpleje nawet nie wiedza. Musisz wiedziec ze takie opiekunki sa odpowiednio szkolone i sprawdzane przez gmine.nie jak wPolsce kazdy moze nagle stac sie "opiekunka"
U mnie jak najbardziej kroluja dagpleje.zarowno przy 1, 2 jak i na pewno przy 3 dziecku. o zlobku nie ma mowy,choc mam znacznie blizej;-)
Moze inne mamy maja odmienne zdanie,ale z tego co slyszalam w zlobkach nie jest tak dobra opieka jak w dagpleje,z tego m.in.wzgledu,ze przypada wiecej dzieci na 1 osobe personelu i nie ma fizycznej mozliwosci by sie nimi zajac tak jak w domu
Tusienko, dopiero teraz widze suwaczek:-)Gratuluje z calego serca!!!
Dziewczyny czemu tu tak cicho...
Podziel się: