reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
my mamy nocniczek z tym,że jagodzie słuzy on raczej jako kapelusz, albo miejsce wrzucania ulubionych zabawek, czyli szyszek
u nas z pewnością początki będą podobne;-)
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
u nas też nadal nici z nauki - siadanie na tronie tylko w pieluszce - czekamy na gorące dni
Dziewczyny ,ja sie z wami po prostu nie zgadzam!moja córeczke sadzam na nocniczek od momentu kiedy skończyła 8 mc.Wtedy robiła siusiu nieświadomie,i to czy coś będzie w nocniczku zależało ode mnie tzn.musiałam jej pilnować.Teraz kiedy ma już rok i 2 mc sama woła sisi i przynosi mi nocnik!Tak więc dwa lata to wcale nie jest żadna magiczna granica potrzebna do nauki siusiania.Dodam że moja starsza córka zachowywała sie tak samo.:-)
A
azik
Gość
masz prawo sie nie zgadzać, ale nie zapominaj że każde dziecko jest inne
ja mam w domu trzylatka (równo), który zaznajamiany z nocniczkiem był od roczku, jak miał 1,5 roku chodził bez piluchy w lato, a na dal nie woła siusiu...
tak samo jak dzieci w różnym wielu siadają , zaczynają chodzić i wychodzą im ząbki, tak samo jest z kwestią nocnioczka - psychologicznie i pedagogicznie - 2 lata - to wiek w którym dziecko rozumie o co chodzi - jedna załapią to wcześniej inne później - tak samo jak z zebami na roczek dziecko wg "normy"- powinno mieć 6 zębów - moje miało 4, a innych 12, czy 15, a jeszcze innych w ogóle...
ja mam w domu trzylatka (równo), który zaznajamiany z nocniczkiem był od roczku, jak miał 1,5 roku chodził bez piluchy w lato, a na dal nie woła siusiu...
tak samo jak dzieci w różnym wielu siadają , zaczynają chodzić i wychodzą im ząbki, tak samo jest z kwestią nocnioczka - psychologicznie i pedagogicznie - 2 lata - to wiek w którym dziecko rozumie o co chodzi - jedna załapią to wcześniej inne później - tak samo jak z zebami na roczek dziecko wg "normy"- powinno mieć 6 zębów - moje miało 4, a innych 12, czy 15, a jeszcze innych w ogóle...
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
anetkam - no chyba , że dziecko nie da się posadzić na nocniku to co wtedy przecież go nie zmusze
reklama
Podziel się: