Dla chcących;-)
KARKÓWKA Z GRZYBAMI
1 kg karkóweczki
3 ząbki czosnku
Przyprawa "Marynata Staropolska"
2 paczki zupy borowikowej (w proszku)
1/2 paczki zupy cebulowej (w proszku)
1/2 l śmietany 30%
25 dag pieczarek
Karkówka krojona na plastry (kotleciki) Wycisnąć czosnek i natrzeć karkówkę przyprawić marynatą. Włożyć do naczynia żaroodpornego i chłodzić min 2h w lodówce (Ja robiłam dzień wcześniej wieczorkiem by dobrze przeszła, w sumie każde mięcho tak robie)
Śmietanę wymieszać z zupami zalać karkówkę na wierzch położyc pokrojone pieczarki.
Zapiekać pod przykryciem 1 1/2 h w 200`
Karkówkę ułożyć na lisciach sałaty
a sos zlać do sosierki. Podawać z ziemniaczkami lub jak kto chce
Pycha!!!!!!