D
drozdusia
Gość
zgadza się Justyś.a ja tak dawno nie jadłam że dzisiaj te jajca mi smakowały jak największy rarytas
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a co to za nalesniki???musza byc dobre moze przepisik.....a u mnie dzis pomidorowka i nalesniki ale z dżemem..truskawkowym:-)Dziś naleśniki z ruskim nadzieniem+sos czosnkowy
dzieki za przepisik wyprobuje napewno beda pychaHa!Są przepyszne
Przepisik?Jasne:
Smażymy 10-12 naleśników.
0,5 kg.sera i wcześniej ugotowane ziemniaki0,5kg.(mogą być z obiadu z poprzedniego dnia) mielimy w malakserze lub mikserem.Dodajemy do nich podsmażone,pokrojone w kostkę 3 cebule.Można dodać ok.30 dag,pokrojonego w kostkę,przesmażonego boczku.Robimy po prostu farsz jak do ruskich pierogów.Każdy niech zrobi,jak lubi.
Cały farsz dokładnie wyrabiamy,przyprawiamy solą,pieprzem,maggi,dodajemy majeranek - nadzienie musi być pikantne.
Na naleśnikach rozsmarowujemy nadzienie i składamy w trójkąty.
Odsmażamy na tłuszczu.Można też opanierować w jajku i bułce tartej.
Podawać je możemy ze zrumienioną bułeczką na maśle lub polane pozostałym tłuszczem z usmażonych boczków, słoniny, mięsa i cebulką - jako danie obiadowe.
Lub jak ktoś lubi z sosem czosnkowym.
Polecam-przepyszne i dobra alternatywa dla pierogów,dla tych co nie lubią lepić