reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
DZiś mieliśmy pomysł na:tak: ziemniaki z kiełbasą i cebula:-) nawet zjadliwe:tak: proponuje sałatkę z makaronem tortelini z lidla z mięsem
więc tak ....makaron,3pomidory,1ogórek zielony,kukurydza, feta,z 4plasterki szynki,może być koperek i rzodkiewka ale nie musi:tak:do tego robimy sos czosnkowy ;2łyżki śmietany 2 majonezu 4ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę pieprz sól i wymieszanym polać sałatkę robię ją na każdą imprezkę schodzi szybko
 
a ja dzis dla rodzinki zrobilam czerwony barszcz a do tego tluczone ziemniaczki ze smazona cebulka:)
a dla mnie kawalek piersi kurczaka,kalafior,brokuly i fasolka szparagpwa...wszystko ugotowane na parze
 
Ha!Są przepyszne:-p:-D:tak:
Przepisik?Jasne:

Smażymy 10-12 naleśników.
0,5 kg.sera i wcześniej ugotowane ziemniaki0,5kg.(mogą być z obiadu z poprzedniego dnia) mielimy w malakserze lub mikserem.Dodajemy do nich podsmażone,pokrojone w kostkę 3 cebule.Można dodać ok.30 dag,pokrojonego w kostkę,przesmażonego boczku.Robimy po prostu farsz jak do ruskich pierogów.Każdy niech zrobi,jak lubi.
Cały farsz dokładnie wyrabiamy,przyprawiamy solą,pieprzem,maggi,dodajemy majeranek - nadzienie musi być pikantne.
Na naleśnikach rozsmarowujemy nadzienie i składamy w trójkąty.
Odsmażamy na tłuszczu.Można też opanierować w jajku i bułce tartej.
Podawać je możemy ze zrumienioną bułeczką na maśle lub polane pozostałym tłuszczem z usmażonych boczków, słoniny, mięsa i cebulką - jako danie obiadowe.
Lub jak ktoś lubi z sosem czosnkowym.
Polecam-przepyszne i dobra alternatywa dla pierogów,dla tych co nie lubią lepić:-D
dzieki za przepisik wyprobuje napewno beda pycha
 
reklama
Do góry