reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Nasze przepisy :)

reklama
Leczo odpada bo nikt nie lubi :-( kluski skaskie tez bo oprucz mnie nikt by ich nie jadl :-(. .. zrobilam wkoncu kurczaka tika z ryzem i chlebkiem nan ...
 
Ja nie kisze wiec nie pomoge :) ale dam dobry lekki przepis na ryz z sosem . Mieso z piwrsi z kury w kostke i dusimy (bez smazenia bez oleju) do miesa starta marchewka i cebula w kostke. Wszystko az zmieknie. Zageszczamy mlekiem i lyzeczka maki ziemniaczanej lub zwyklej jak kto woli . Wkrajamy obficie kopru i na koniec pokrojona w kostke mozarela. Przyprawiamy tylko sola i pieprzem. Pychota do ryzu. Leciutko i smacznie :)
 
I leczo w moim lekkim wydaniu . Cukinia ,papryka ,cebula ,starta marchew, pieczarki dusimy ( nie smazymy i nie dajemy oleju ) w osobnym garnku gotujemy piersi z kury w kostke. Mieszamy razem, dodajemy kostke rosolowa , orygano, bazylie, czerwona papryke slodka w proszku, do smaku sol pieprz, koncentrat .
Mozna z chlebem, mozna z makaronem lub ryzem :)
 
reklama
Na prośbę Kinii - RACUCH Z DYNII
(przepis prawie taki sam jak na klasyczne, ziemniaczane racuchy).

Potrzebujemy:
dynia
mąka
jajko 1-2 w zależności od ilości dynii
sól
olej

Dynię ścieramy na tarce (takiej jak na racuchy ziemniaczane). Odsączamy. Dodajemy sól, mąkę, jajko i wszystkie składniki mieszamy. Konsystencja jaka powinna być - taka jak na placki ziemniaczane. Smażymy na oleju - ostrożnie przy zmianie strony na której pieczemy - są delikatniejsze niż racuchy ziemniaczane.
Podajemy z cukrem, śmietaną - według uznania.
 
Do góry