reklama
patik80
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 16 Październik 2009
- Postów
- 4 406
ostatnio testowałam też przepis na kurczaka w panierce z kfc ale troszkę inny;-)
filet z kurczaka trzeba pokroić na kawałki i panierować
panierka:
- mąka
- słodka papryka
- czosnek granulowany
- imbir
- biały pieprz
- sól
do opanierowania jednej podwójnej piersi z kurczaka zużyłam całe opakowanie papryki i czosnku, mąki mniej więcej 250 gr, pozostałe składniki panierki wg uznania
filet należy panierować, po czym po kawałku wkładać do wody i znowu panierować...w sumie zanurzałam w wodzie trzy razy - na koniec smażyć na głębokim oleju - wyszły pyszne:-)
filet z kurczaka trzeba pokroić na kawałki i panierować
panierka:
- mąka
- słodka papryka
- czosnek granulowany
- imbir
- biały pieprz
- sól
do opanierowania jednej podwójnej piersi z kurczaka zużyłam całe opakowanie papryki i czosnku, mąki mniej więcej 250 gr, pozostałe składniki panierki wg uznania
filet należy panierować, po czym po kawałku wkładać do wody i znowu panierować...w sumie zanurzałam w wodzie trzy razy - na koniec smażyć na głębokim oleju - wyszły pyszne:-)
patik80
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 16 Październik 2009
- Postów
- 4 406
Pinka czytam Twoje menu i się napalam na te pyszności i mam prośbę: znajdziesz chwile na zamieszczenie przepisu " kokosowe kule z indyka" ?
no i mam jeszcze pytanie...pamiętasz zamieszczałaś przepis na tartę z kurczakiem...ja korzystałam z tego przepisu, trochę inny farsz robiłam, ale chodzi mi o ciasto. Jak je wyjęłam z lodówki to ono się kruszyło, nie było mowy o wałkowaniu:-( co zrobiłam źle? może było źle ugniecione, co? ale ugniatałam i ugniatałam, że aż mnie ręka bolała masz jakiś pomysł?
no i mam jeszcze pytanie...pamiętasz zamieszczałaś przepis na tartę z kurczakiem...ja korzystałam z tego przepisu, trochę inny farsz robiłam, ale chodzi mi o ciasto. Jak je wyjęłam z lodówki to ono się kruszyło, nie było mowy o wałkowaniu:-( co zrobiłam źle? może było źle ugniecione, co? ale ugniatałam i ugniatałam, że aż mnie ręka bolała masz jakiś pomysł?
patik80
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 16 Październik 2009
- Postów
- 4 406
dzięki, następnym razem spróbuje dać więcej tłuszczu, ja z tego wszystkiego też wyklejałam, ale muffinkową formę i miałam takie tartę w wersji minia na przepis poczekam do wieczora, wczoraj wzięła mnie taka chcica na te mięsko w panierce kokosowej, że zaczęłam sama szperać po necie i znalazłam taki przepis:
-1 jajko
- żółtko
-2-3 czubate łyżki mąki pszennej
- 3 czubate łyżki wiórków
-sól
-kieliszek wódki
miałam filet z kurczaka zamiast indyka - powiem tak - było smaczne, ale bardziej pachniało kokosem niż było go czuć w tej panierce a więc z chęcią wypróbuje Twój:-)
-1 jajko
- żółtko
-2-3 czubate łyżki mąki pszennej
- 3 czubate łyżki wiórków
-sól
-kieliszek wódki
miałam filet z kurczaka zamiast indyka - powiem tak - było smaczne, ale bardziej pachniało kokosem niż było go czuć w tej panierce a więc z chęcią wypróbuje Twój:-)
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
dziewczyny zrobiłam kurczaki a'la kfc - dobre mi wyszły, tylko w ogóle do kfc nie podobne :-)
spring
Szczęścia dwa :)
- Dołączył(a)
- 9 Sierpień 2010
- Postów
- 1 632
dziewczyny zrobiłam kurczaki a'la kfc - dobre mi wyszły, tylko w ogóle do kfc nie podobne :-)
a według którego przepisu zrobiłaś te kurczaczki?
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
według przepisu Madiu :-)
może za bardzo pokruszyłam te płatki albo coś pokręciłam :-)
może za bardzo pokruszyłam te płatki albo coś pokręciłam :-)
pizza...........
Mąka (najlepiej tortowa) - 2 szklanki - to jest około 500 ml.
1 całe jajo
1 płaska łyżeczka (od herbaty) cukru
2 płaskie łyżeczki soli
50 g to jest pół kostki drożdży.
Między 150 a 200ml przegotowanej, ale zimnej wody.
Wszystkie składniki ( nawet te na wierzch) wystawiam dużo wcześniej z lodówki, żeby się w naturalny sposób ogrzały.
Wszystko wrzucam razem do michy i wyrabiam dokładnie rączką około 5-6min.
Z wodą musisz ostrożnie: dodawać ją stopniowo, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Ciasto powinno być bardzo gładkie i mieć miękkość dobrze wyrobionej plasteliny.
Po wyrobieniu całą kulkę oprószę lekko mąką i zostawiam w tej misce przykrytą ściereczką co najmniej na 1 godz.
Uważaj żeby naczynie z ciastem nie stało w przewiewie - bo też nie wyrośnie.
Po godzinie wyrośnięte już ciasto wyrabiam jeszcze raz, ale tylko chwilę. Wykładam na stół, rozwałkowuję i wykładam na dużą, wysmarowaną palmą blachę. Placek zajmuje dokładnie całą pow. blachy, a jego grubość wynosi około 5-6 mm.
Nic się nie martw - jak zrobisz wszystko dobrze, to w czasie samego pieczenia wyrośnie
teraz tak ja placek posmarowałam sosem zrobionym z koncentratu i ketchupu z dodatkiem łyzeczki bazylii i tymianku i posypałam serem ( potem na koncu też jeszcze ser) no i reszta to już własna inspiracja
nasza była wczoraj taka z jednej strony było salami, pieczarki ,papryka, a zdrugiej oliwki ser feta i pomidory
Mąka (najlepiej tortowa) - 2 szklanki - to jest około 500 ml.
1 całe jajo
1 płaska łyżeczka (od herbaty) cukru
2 płaskie łyżeczki soli
50 g to jest pół kostki drożdży.
Między 150 a 200ml przegotowanej, ale zimnej wody.
Wszystkie składniki ( nawet te na wierzch) wystawiam dużo wcześniej z lodówki, żeby się w naturalny sposób ogrzały.
Wszystko wrzucam razem do michy i wyrabiam dokładnie rączką około 5-6min.
Z wodą musisz ostrożnie: dodawać ją stopniowo, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Ciasto powinno być bardzo gładkie i mieć miękkość dobrze wyrobionej plasteliny.
Po wyrobieniu całą kulkę oprószę lekko mąką i zostawiam w tej misce przykrytą ściereczką co najmniej na 1 godz.
Uważaj żeby naczynie z ciastem nie stało w przewiewie - bo też nie wyrośnie.
Po godzinie wyrośnięte już ciasto wyrabiam jeszcze raz, ale tylko chwilę. Wykładam na stół, rozwałkowuję i wykładam na dużą, wysmarowaną palmą blachę. Placek zajmuje dokładnie całą pow. blachy, a jego grubość wynosi około 5-6 mm.
Nic się nie martw - jak zrobisz wszystko dobrze, to w czasie samego pieczenia wyrośnie
teraz tak ja placek posmarowałam sosem zrobionym z koncentratu i ketchupu z dodatkiem łyzeczki bazylii i tymianku i posypałam serem ( potem na koncu też jeszcze ser) no i reszta to już własna inspiracja
nasza była wczoraj taka z jednej strony było salami, pieczarki ,papryka, a zdrugiej oliwki ser feta i pomidory
reklama
jak by któraś była zainteresowana to wklejam linka z pizzami;-)) fajne przepisy musze sama kilka przetestować
Smaczne pizze - przepisy na Smaczny.wizaz.pl
Smaczne pizze - przepisy na Smaczny.wizaz.pl
Podziel się: