Jadran
Fanka BB :)
Witam,
Tydzień temu,po vega teście dowiedziałam się,że muszę zmienić dietę córce.Nie może jeść niczego z pszenicy,owsa i mleka krowiego.
Właściwie większość tych produktów można zastąpić.Mam jednak pytanie do mam znających się na rzeczy: z jakiej mąki najlepiej robić naleśniki? Ostatnio robiłam z mąki z ryżu brązowego ale wyszły dość łamliwe.Może warto by dodać jakiejś innej mąki by były sprężyste?
Czy próbowałyście robić śmietanę z mleka koziego?
I czy macie jakieś sprawdzone przepisy na ciasta-takie na Wielkanoc?
Tydzień temu,po vega teście dowiedziałam się,że muszę zmienić dietę córce.Nie może jeść niczego z pszenicy,owsa i mleka krowiego.
Właściwie większość tych produktów można zastąpić.Mam jednak pytanie do mam znających się na rzeczy: z jakiej mąki najlepiej robić naleśniki? Ostatnio robiłam z mąki z ryżu brązowego ale wyszły dość łamliwe.Może warto by dodać jakiejś innej mąki by były sprężyste?
Czy próbowałyście robić śmietanę z mleka koziego?
I czy macie jakieś sprawdzone przepisy na ciasta-takie na Wielkanoc?