AgaBabajaga
Fanka BB :)
Ja słodycze na razie odpuszczam bo ciagle mam problem z załatwieniem się, odkąd tu trafiłam do tego szpitala, pewnie przez leżenie i te leki. Kawy tez nie pije bo mam tętno wysokie to się boje...ale
bym się napiła
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Właśnie nie każdy to wie. Wiele kobiet leży tylko na lewym boku co wbrew pozorom nie jest dobre.
Maluch sam pokazuje jak mu najwygodniej [emoji4]
Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi właśnie laktulza pomaga, ale czasami musze wypić aż 4 łyżki. Mój ginekolog zaleca nawet dwa razy dziennie po 4[emoji4]Juliettka to współczuje tego jelita drażliwego. Ja pierwszy razi w życiu mam taki problem i jestem w szoku jakie to straszne uczucie. Wszystko mnie boli już. Jakies czopki glicerynow mi dały położne, a to nic nie pomogło.
Teraz czekam na dostawę laktullozy bo ponoć pomaga. I będę jesc suszone śliwki
I cholera nadal nie wiem kiedy stad wyjde...
Właśnie odchodzi się od tego, że najlepiej leżeć na lewym boku. Podobno można w takiej pozycji w jakiej nam wygodnie, a maleństwo da znać jeżeli mu nie odpowiada.Ja czytałam artykuł na fb MamaGinekolog i zagraniczne Artykuky dotyczące leżenia w ciąży a poza tym "znajoma" ginekolog jak była w ciąży to ostatnie 3 miesiące leżała na lewym boku i dziecko urodziło się z asymetria i po porodzie cała rehabilitacja itp stad ja jestem wyczulona na to leżenie
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To czy lekarz zalecił leżenie po założeniu krążka to indywidualna sprawa i zależna od podejścia lekarza.Witam.
Drogie mamy, wczoraj na wizycie okazało się, że skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie. 31 tydzień 4 dzień, dziecko waży 1973g i ma się dobrze. Lekarz z początku powiedział szpital ale po badaniu usg dopochwowe stwierdził, że krążek. Był zły, że na drugi dzień wolne i za nim zamówi itp...spróbował zadzwonić mimo późnej pory i na szczęście ktoś odebrał. Krążek ma być na piątek i wówczas będę miała zakładany.
Czytałam wypowiedzi na forach, że założenie jest bezbolesne.
Do piątku mam nakaz leżenia mogę iść tylko do toalety.
Oczywiście zapytam lekarza w piątek ale ciekawa jestem czy z tym krążkiem mogę normalnie funkcjonować, mam na myśli wyjść do sklepu w razie potrzeby, wyjść z psem na krótki spacer, a ogólnie oszczędzać się.
Do końca kwietnia chodziłam do pracy. Planowałam iść na zwolnienie od maja i ...wyszło, że teraz to już muszę. Informacja o skracającej się szyjce sparaliżowała mnie i zapomniałam poprosić o te l4. Przypomnę w piątek,... ponoć lekarz może wypisać zwolnienie 3 dni wstecz. Licząc,że zrobi to w piątek, to wpisze mi z datą 2.05 czy 1.05 <- święto. ??
Pozdrawiam
Anita
![]()