• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Otyłość w ciąży

Parampampam fajnie że się odezwalas :)
Super, ze u Was coraz lepiej :) z brzuszkiem niestety dużo niemowlaków ma problem. Trzeba to przetrwać.
U mnie zaczyna się 29tc!!! Jak już wejdę w 30 to już poleci...... matko.... [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Hej:) Mam nadzieję,że malutki jeszcze chwilę pośpi i da mi napisać;)
U nas wczoraj stuknął miesiąc:) Czyli mam w domu już niemowlaczka a nie noworodka:) Jest cudowny:* Zaczyna się uśmiechać,rozgląda się,przygląda zabawkom i uwielbia książeczkę z kontrastami:) Jutro odbieramy leżaczek ciekawe czy przypadnie mu do gustu.Tak Mimi,karmię piersią choć bardzo tego nie lubię:( Ale tu chodzi o mój dyskomfort bo z Dominisiem wszystko dobrze ładnie przybiera i poza tym wszystko ok.Walczymy z odparzoną dupką...Po piersi dzieci robią często kupkę i to taką luźną.A on na dodatek często robi podczas snu i budzi się z brudną pieluszką.A jeśli już o pieluszkach to powiem Wam że nie lubię pampersów!Jeden raz zrobi siusiu i śmierdzi moczem intensywnie,używamy też Dada i nam bardziej pasują,ale dostaliśmy karton pampersów od rodziców a przecież ich nie wyrzucę ...
Malutki zaczyna marudzić więc na następnej drzemce doczytam co u Was:* Miłego dnia:*

mam do Was pytanie bo zabieram sie za pranie i prasowanie rzeczy dla maleństwa. jaki proszek/zel/kapsulki/płyn do płukania polecacie?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Parampampam, Zuza - fajnie Was słyszeć :) Zazdroszczę chwil z Maluchami.
Blair, śliczna sukienka :)
Mimi, a propos ziółek w ciąży, to właśnie przed chwilą czytałam: Link do: Zioła w ciąży

Dziewczyny, obiecywałam sobie, że jak zaczniemy starania, to podejdę do tego na luzie i nie będę wypatrywać objawów, tym bardziej, że niemożliwe, że zaszłabym w 9 dniu cyklu przecież... Ale jak nie gdybać gdy strasznie bolą mnie piersi od kilku dni i co chwilę chodzę siusiu. Zakładam, że @ będzie wcześniej, ale byłabym w szoku jakby się udało w 1 cs :yes: A tak z ciekawości, jak szybko miałyście pierwsze objawy?

Parampampam, Zuza - fajnie Was słyszeć :) Zazdroszczę chwil z Maluchami.
Blair, śliczna sukienka :)
Mimi, a propos ziółek w ciąży, to właśnie przed chwilą czytałam: Link do: Zioła w ciąży

Dziewczyny, obiecywałam sobie, że jak zaczniemy starania, to podejdę do tego na luzie i nie będę wypatrywać objawów, tym bardziej, że niemożliwe, że zaszłabym w 9 dniu cyklu przecież... Ale jak nie gdybać gdy strasznie bolą mnie piersi od kilku dni i co chwilę chodzę siusiu. Zakładam, że @ będzie wcześniej, ale byłabym w szoku jakby się udało w 1 cs :yes: A tak z ciekawości, jak szybko miałyście pierwsze objawy?
O zaraz poczytam.
Ja objawy zauważyłam dopiero ok 30dc. Ból piersi i ciągle spalam ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa... dopiero 7 tydzień. Jednak jestem po wizycie u Pani doktor która powiedziała mi, że mam się odchudzać. Nigdy nie wazyłam tak dużo jak teraz :( ostatnio mi się bardzo mocno przytyło nie wiedząc czemu. Ważę 94kg przy wzroście 173 cm. i zalecenie Pani ginekolog to -5kg, a jak zrzucę więcej to będzie jeszcze lepiej. Mam unikać soków i napojów gazowanych i dużo spacerować. Spotkałyście się już kiedyś z takimi zaleceniami?
i mam jeszcze do Was jedno pytanko. Czy macie jakies fajne źródło z którego kupujecie ubrania ciążowe? Większość oferuje rozmiary do max 42, a ja noszę rozmiar większy i ciężko coś trafić. A nie chce kupować pierwszej lepszej rzeczy.

Cześć Alichia, gratuluję ciąży :) długo się staraliście? To Twoja pierwsza ciąża?

Rozumiem, że pani doktor kazała się odchudzać już w ciąży, dała jeszcze jakieś wytyczne?

Ubrania ciążowe w większych rozmiarach są w C&A i na www.bonprix.pl :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Alichia, gratuluję ciąży :) długo się staraliście? To Twoja pierwsza ciąża?

Rozumiem, że pani doktor kazała się odchudzać już w ciąży, dała jeszcze jakieś wytyczne?

Ubrania ciążowe w większych rozmiarach są w C&A i na www.bonprix.pl :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Właściwie to udało nam się za pierwszym razem :) Tak pierwsza ciąża i na wizycie Pani doktor powiedziała, że jestem w ciąży i wszystko rozwija sie prawidłowo i, że mam się odchudzać. Tak jak pisałam wcześniej zaleciła ograniczenie soków i napojów gazowanych i duzo spacerów. Dzięki za podpowiedź ze sklepami :) C&A nie przyszło mi do głowy ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry