reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dobranoc , spokojnej nocki bez "niespodzianek" :)
Na razie na szczęście spokój, tylko do wc musiałam wstać, a że spałam już ponad 6h.. Ale jeszcze chwilę spróbuję dospać ;)
Ewentualnie jakaś drzemka w ciągu dnia ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Taki.mam zamiar, juz tylko sprzatanie w niedziele, robienie miejsca dla dziecka ale na spokojnie bez dzwigania i mam nadzieje, bez nerwow. K jednak po przemysleniach stwierdzil, ze zle sie zrozumielismy..
Po remoncie, w poniedzialek chce kupic pare rzeczy dla dziecka, lozeczko, i spakujemy dla mnie torbe..
A to baby podobno nie zdecydowane.. On chyba ta ciaze przechodzi za mnie bo hormony za bardzo nim rzadza. Pokrecony jakis taki ten moj chlop:D
Faceci w ciąży też tak mają ;)
Mój na razie w ogóle nie ogarnia, co będzie potrzebne dla maleństwa... Nie ma żadnego doświadczenia z małymi dziećmi, jak się zajmowałam trochę synem kuzyna, to jeszcze się nie znaliśmy, z dzieciakami przyjaciółki też kontaktu nie miał za bardzo, bo wcześniej jak do niej jeździłam, to po iluś godzinach po mnie przyjeżdżał, jak już dziękuję dzieciaki spały, itd ;)
Na razie w ramach przygotowań skupia się na przygotowaniach domu do zamieszkania - obecnie instalacja c.o., trochę elektryka itd.
A z elektryką też jest zabawnie, bo teoretycznie ja miałam to robić, no ale że nie mogę...
Ale jutro, w sensie dzisiaj w ciągu dnia muszę w końcu kaloryferów poszukać... Model itd już mam, tylko muszę znaleźć, gdzie można je kupić taniej..... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zabiłaś mnie...!! :D Jak ja bym zjadła taką mega przypieczoną kiełbę z chlebkiem... OMG..!!! I skąd ja teraz taką wezmę???:hmm::hmm:

Ja też integruję się rodzinnie, jutro już wracamy do wawy, ale ta chwila relaksu była mi potrzebna. Kupiłam też dzisiaj kilka rzeczy i torebkę dla siebie :tak:
Wrzuć zdjęcie torebki ;)

Moja torebka cały czas czeka na użycie, jak już uszyję torbę dla mamy i O ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam chore niemowlę w domu, więc nie miałam czasu się udzielać, dopiero lepiej zasnął i siadam do pracy... też bym już chciała urządzić pokój dziecięcy, ale wygląda na to, że jeszcze muszę na niego zarobić :/
Dziś stwierdzam, że brzuch ciążowy zaczął mi przeszkadzać... schylanie, noszenie etc... no i spojenie łonowe powoli daje o sobie znać... chyba muszę troszkę zacząć się oszczędzać...

Współczuję chorego, mam nadzieję, że szybko poczuje się lepiej...[emoji106]
No i zdecydowanie powinnaś zacząć się choć trochę oszczędzać....

0d1yrjjgtd95fou3.png

No dobra, napiłam się herbaty, poglaskalam koty, mogę spać dalej ;)

A co do urządzania pokoju dla maleństwa - meble będę zamawiać przez internet, więc na razie planuję na kartkach i w programach ;) fajne zajęcie, zwłaszcza jak ktoś nie chce /nie może jeszcze urządzać pokoju ;)
Jest kilka darmowych planerow online, i można sobie pooglądać, jak będzie wyglądać jak już stanie łóżeczko itd ;)
Ja walczę z jednym programem, ale jak już go opanuję, to wrzucę kilka potencjalnych wizualizacji ;)
Wycieczka do Ikei nas jeszcze czeka, ale to może we wtorek ogarniemy... ;)

Ale mam inne pytanie, kolejne z serii dziwnych dylematów [emoji23]

Ile powinno być miejsca między naszym łóżkiem a łóżeczkiem...?
Sypialnia jest trochę wąska :(
Łącznie na odstęp od ściany od strony O i na odstęp z mojej strony do łóżeczka (łóżeczko będzie równolegle do naszego łóżka, ale pod ścianą) mam do dyspozycji tylko 96cm :(
Łóżko jest niskie (z kategorii minimalistyczne, rama kończy się na wysokości ok 35cm), więc myślę o podzieleniu tego 40/54cm ( 40 po stronie O, 54 mojej, między łóżeczkiem) albo 33/63 - myślę, że druga wersja będzie chyba zdecydowanie wygodniejsza, co? Przy 33cm szafka nocna się zmieści (33/40cm to wymiary właśnie szafek nocnych, które mi się podobają i które pasują do reszty), 63cm to już powinno być dość wygodne przejście, dające możliwość "manewrowania" przy łóżeczku (chyba...?), a i O powinien być w stanie w miarę normalnie przejść, przy tak niskim łóżku, i przejściu 33cm co? Jak myślicie...?[emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

OMG co Wy tu o 4 rano robicie:D ja sobie jeszcze leze za wcześnie sie cos obudzilam. I powolutku do pracy bede sie zbierac oby zlecialo:) Milego dnia zycze:*

Ostatnia edycja:
No dobra, napiłam się herbaty, poglaskalam koty, mogę spać dalej ;)

A co do urządzania pokoju dla maleństwa - meble będę zamawiać przez internet, więc na razie planuję na kartkach i w programach ;) fajne zajęcie, zwłaszcza jak ktoś nie chce /nie może jeszcze urządzać pokoju ;)
Jest kilka darmowych planerow online, i można sobie pooglądać, jak będzie wyglądać jak już stanie łóżeczko itd ;)
Ja walczę z jednym programem, ale jak już go opanuję, to wrzucę kilka potencjalnych wizualizacji ;)
Wycieczka do Ikei nas jeszcze czeka, ale to może we wtorek ogarniemy... ;)

Ale mam inne pytanie, kolejne z serii dziwnych dylematów [emoji23]

Ile powinno być miejsca między naszym łóżkiem a łóżeczkiem...?
Sypialnia jest trochę wąska :(
Łącznie na odstęp od ściany od strony O i na odstęp z mojej strony do łóżeczka (łóżeczko będzie równolegle do naszego łóżka, ale pod ścianą) mam do dyspozycji tylko 96cm :(
Łóżko jest niskie (z kategorii minimalistyczne, rama kończy się na wysokości ok 35cm), więc myślę o podzieleniu tego 40/54cm ( 40 po stronie O, 54 mojej, między łóżeczkiem) albo 33/63 - myślę, że druga wersja będzie chyba zdecydowanie wygodniejsza, co? Przy 33cm szafka nocna się zmieści (33/40cm to wymiary właśnie szafek nocnych, które mi się podobają i które pasują do reszty), 63cm to już powinno być dość wygodne przejście, dające możliwość "manewrowania" przy łóżeczku (chyba...?), a i O powinien być w stanie w miarę normalnie przejść, przy tak niskim łóżku, i przejściu 33cm co? Jak myślicie...?[emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Moja koleżanka wepchnęła łóżeczko między ścianę a sypialnie na styk normalnie palec by nie wszedł,mówiła że ciężko małego do karmienia czy do przebrania się wyjmuje bo musi na kolanach, ( robi to z łóżka) no i podpalała ode mnie że zdjęła jeden bok łóżeczka i wypełniła szczelinę między sypialnia a łóżeczka kołdra trzeba dóbrze zabezpieczyć ;) ( u niej tylko w nocy śpi w łóżeczku bo sypialnie mają u gory, a w dzień na dole ma drugie łóżeczko które stoi wolno)
U nas to się sprawdza mały kiedy chce przychodzi do nas ale woli u siebie aaaa i zabezpieczyliśmy żeby sie nie odsuwalo bo kiedyś by wpadł w ta szczelinę bo łóżeczko odjechało ,;/ ( mam jeszcze odstep od łóżeczka do ściany )ale mój synek ma już 3 latka i musze go powoli przyzwyczajc spac na swoim ;/ Ma piękny pokój ,brakuje jeszcze mebli i właśnie chyba się skusze na ten program co ty robisz wizualizacje ale ja to cienka i nie wiem czy pojmę czy się bardziej zdenerwuje : D chyba że jednak powołam się na zaufanego Pana duzo rzeczy nam w domku on robił, facet złota rączka robi cuda ;) ale chcialabym jeszcze przed nim jakiś fajnie pomyśleć gdzie co rozłożyć ,a i muszę jeszcze zamówić do pokoju jakieś fajne napisy na ścianę ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry