Na razie na szczęście spokój, tylko do wc musiałam wstać, a że spałam już ponad 6h.. Ale jeszcze chwilę spróbuję dospaćDobranoc , spokojnej nocki bez "niespodzianek"![]()
Ewentualnie jakaś drzemka w ciągu dnia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Na razie na szczęście spokój, tylko do wc musiałam wstać, a że spałam już ponad 6h.. Ale jeszcze chwilę spróbuję dospaćDobranoc , spokojnej nocki bez "niespodzianek"![]()
Faceci w ciąży też tak mająTaki.mam zamiar, juz tylko sprzatanie w niedziele, robienie miejsca dla dziecka ale na spokojnie bez dzwigania i mam nadzieje, bez nerwow. K jednak po przemysleniach stwierdzil, ze zle sie zrozumielismy..
Po remoncie, w poniedzialek chce kupic pare rzeczy dla dziecka, lozeczko, i spakujemy dla mnie torbe..
A to baby podobno nie zdecydowane.. On chyba ta ciaze przechodzi za mnie bo hormony za bardzo nim rzadza. Pokrecony jakis taki ten moj chlop![]()
Ja dziś byłam u rodziców wszystko dobrze żadnych boli posmialismy się pogadalismy i tak minął dzień a teraz już leżę przed tv i odpoczywam :*
Wrzuć zdjęcie torebkiZabiłaś mnie...!!Jak ja bym zjadła taką mega przypieczoną kiełbę z chlebkiem... OMG..!!! I skąd ja teraz taką wezmę???
Ja też integruję się rodzinnie, jutro już wracamy do wawy, ale ta chwila relaksu była mi potrzebna. Kupiłam też dzisiaj kilka rzeczy i torebkę dla siebie![]()
Ja mam chore niemowlę w domu, więc nie miałam czasu się udzielać, dopiero lepiej zasnął i siadam do pracy... też bym już chciała urządzić pokój dziecięcy, ale wygląda na to, że jeszcze muszę na niego zarobić :/
Dziś stwierdzam, że brzuch ciążowy zaczął mi przeszkadzać... schylanie, noszenie etc... no i spojenie łonowe powoli daje o sobie znać... chyba muszę troszkę zacząć się oszczędzać...
Moja koleżanka wepchnęła łóżeczko między ścianę a sypialnie na styk normalnie palec by nie wszedł,mówiła że ciężko małego do karmienia czy do przebrania się wyjmuje bo musi na kolanach, ( robi to z łóżka) no i podpalała ode mnie że zdjęła jeden bok łóżeczka i wypełniła szczelinę między sypialnia a łóżeczka kołdra trzeba dóbrze zabezpieczyćNo dobra, napiłam się herbaty, poglaskalam koty, mogę spać dalej
A co do urządzania pokoju dla maleństwa - meble będę zamawiać przez internet, więc na razie planuję na kartkach i w programachfajne zajęcie, zwłaszcza jak ktoś nie chce /nie może jeszcze urządzać pokoju
Jest kilka darmowych planerow online, i można sobie pooglądać, jak będzie wyglądać jak już stanie łóżeczko itd
Ja walczę z jednym programem, ale jak już go opanuję, to wrzucę kilka potencjalnych wizualizacji
Wycieczka do Ikei nas jeszcze czeka, ale to może we wtorek ogarniemy...
Ale mam inne pytanie, kolejne z serii dziwnych dylematów [emoji23]
Ile powinno być miejsca między naszym łóżkiem a łóżeczkiem...?
Sypialnia jest trochę wąska
Łącznie na odstęp od ściany od strony O i na odstęp z mojej strony do łóżeczka (łóżeczko będzie równolegle do naszego łóżka, ale pod ścianą) mam do dyspozycji tylko 96cm
Łóżko jest niskie (z kategorii minimalistyczne, rama kończy się na wysokości ok 35cm), więc myślę o podzieleniu tego 40/54cm ( 40 po stronie O, 54 mojej, między łóżeczkiem) albo 33/63 - myślę, że druga wersja będzie chyba zdecydowanie wygodniejsza, co? Przy 33cm szafka nocna się zmieści (33/40cm to wymiary właśnie szafek nocnych, które mi się podobają i które pasują do reszty), 63cm to już powinno być dość wygodne przejście, dające możliwość "manewrowania" przy łóżeczku (chyba...?), a i O powinien być w stanie w miarę normalnie przejść, przy tak niskim łóżku, i przejściu 33cm co? Jak myślicie...?[emoji15]
![]()