reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2020

Dzisiaj chyba skoczę do Biedry, może wyhaczę jeszcze tą poduchę ciążową

Dziewczyny... gin wczoraj dał mi „skierowanie” na badania w I trymestrze. Rozumiem, że chodząc prywatnie to badania tez muszę robić prywatnie czyli za nie płacić. A to wyjdzie ok. 270 zł. Co zrobić żeby nie płacić? Mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy ale mój pakiet nie obejmuje tych badań. Na NFZ miałabym je za darmo?

reklama
Dziwcznyny nie wiem co się dzieje ustały mi mdłości od 3 dni .
Spokojnie. Mogły ustać - nie codziennie będziesz wymiotować. Raz jest lepiej, a raz gorzej :) Ja też mam czasem lepszy dzień, a czasem gorszy. Trzeba być dobrej myśli ! :D
Witam. Chciałbym się przywitać i do Was dołączyć. Co prawda cały czas czekałam na ten "pewny" etap, ale on chyba nastąpi dopiero po porodzie, a tyle czekać nie mogę [emoji12] U mnie termin na 08 maja. W zeszły piątek byłam u gina, mój Haribo ma 2,13 cm, serduszko bije[emoji179] Jestem trochę po przejściach, ale staram się być dobrej myśli [emoji4]
Pozdrawiam ciepło, mam nadzieję że mnie przygarniecie [emoji57]
Witamy serdecznie :D

Dzisiaj apka wybiła mi 8 tc :D ale z tego co widzę, to ja chyba mam najpóźniejszą datę porodu? (28.05).
Wkurzyłam się trochę powiem Wam. Moi rodzice i teściowie wiedzieli o ciąży nawet jak nie była do końca jeszcze potwierdzona. Ale mieli nikomu nie mówić. No i zonk .. teściowa pół rodziny poinformowała :/

@blue_ivy tak, na NFZ za darmo

Spokojnie. Mogły ustać - nie codziennie będziesz wymiotować. Raz jest lepiej, a raz gorzej :) Ja też mam czasem lepszy dzień, a czasem gorszy. Trzeba być dobrej myśli ! :D

Dzisiaj apka wybiła mi 8 tc :D ale z tego co widzę, to ja chyba mam najpóźniejszą datę porodu? (28.05).
Wkurzyłam się trochę powiem Wam. Moi rodzice i teściowie wiedzieli o ciąży nawet jak nie była do końca jeszcze potwierdzona. Ale mieli nikomu nie mówić. No i zonk .. teściowa pół rodziny poinformowała :/
Na teściowe nie ma rady [emoji23] Przynajmniej macie z głowy dzięki niej. Ja bym spytała "mamusi" czy na pewno wszyscy już wiedzą i o nikim nie zapomniała [emoji12]

Kochana życzę Ci z całego serducha żebyś pozytywnie się rozczarowała!
A swoją droga zastanawiam się czemu od razu nie dostałaś skierowania na betę na cito w szpitalu? Nie musiałabyś się tyle zadręczać. Nie rozumiem tej naszej służby zdrowia :/

Ja dziś byłam na szybkich zakupach w Biedronce i trafiłam na pieluszki tetrowe ;)
Zobacz załącznik 1032169
Ja mam chyba z 50 pieluszek. W pierwszej ciąży troche kupilam, duzo tez dostalam a prawie nie byly mi potrzebne ;) syn w ogole nie ulewal więc praktycznie tylko kilka mi bylo potrzebnych ;)

Ogólnie to dziewczyny ktore maja juz dzieci- macie wszystko po swoich dzieciach czy musicie kupować ? Ja zostawilam większość rzeczy: najładniejsze ubranka i cala reszte. Jedynie wózek i fotelik sprzedalam. No i jak będzie dziewczynka to bede musiała prawie wszystko kupic [emoji23]

Spokojnie. Brak objawów wcale nie jest zlym objawem. Mnie w pierwszej ciazy z dnia na dzien przestaly całkowicie bolec piersi. A bolaly okrutnie przedtem. Stresowalam się jak nie wiem a wszystko bylo okej :)
Dziwcznyny nie wiem co się dzieje ustały mi mdłości od 3 dni .

Dokładnie, ja tez czuje się raz lepiej raz gorzej. Nie stresuj się wszystko jest dobrze

@blue_ivy tak, na NFZ za darmo
Moj maz tez chce swoim powiedziec ale moja teściowa tez na sto procent wszystkim od razu rozpowie...
W pierwszej ciąży powiedzialam tylko mojej mamie, tylko ze jej naprawde moge ufac i wiedzialam ze nikomu nie rozgada. Tesciom i rodzeństwu powiedzielismy po 12tyg po prenatalnych - no i wtedy juz wszyscy wiedzieli ;)

Ja mam chyba z 50 pieluszek. W pierwszej ciąży troche kupilam, duzo tez dostalam a prawie nie byly mi potrzebne ;) syn w ogole nie ulewal więc praktycznie tylko kilka mi bylo potrzebnych ;)

Ogólnie to dziewczyny ktore maja juz dzieci- macie wszystko po swoich dzieciach czy musicie kupować ? Ja zostawilam większość rzeczy: najładniejsze ubranka i cala reszte. Jedynie wózek i fotelik sprzedalam. No i jak będzie dziewczynka to bede musiała prawie wszystko kupic [emoji23]
Prócz wózka nie mam nic. Ale z zakupami się wstrzymuje [emoji4][emoji4] no i jak byłaby dziewczynka myślę czy nie sprzedać wózka i kupić coś bardziej dziewczecego [emoji28]

Dzisiaj chyba skoczę do Biedry, może wyhaczę jeszcze tą poduchę ciążową

Dziewczyny... gin wczoraj dał mi „skierowanie” na badania w I trymestrze. Rozumiem, że chodząc prywatnie to badania tez muszę robić prywatnie czyli za nie płacić. A to wyjdzie ok. 270 zł. Co zrobić żeby nie płacić? Mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy ale mój pakiet nie obejmuje tych badań. Na NFZ miałabym je za darmo?
Moze pojdz do drugiego gina na nfz i niech ci przepisze recepte. Wtedy bedziesz miala za darmo. Duzo moich kolezanek tak robilo :)

reklama

Ja wszystko sprzedalam/ oddałam. Na szczęście u brata jest dzidzius i wózek oraz fotelik będzie od nich. Trochę ubranek ( zależy od płci) A resztę kupię. Nie chce znowu się zagracić więc tylko to co niezbędne :)

Do góry