reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Nie nastawiam sie nie planuje za ponad tydzień umówiłam wizytę czy polipy choć trochę się zmniejszyły. One są niebezpieczne w ciąży przez to są krwawienia mogę stracić ciążę w każdym tygodniu przez polipy nawet w 20 tym jeśli dotrwam to będzie stres całą ciążę . Ale ja będę walczyć nie będę chodzic jak będzie trzeba tylko leżeć .
Niestety każdą ciążę (dzieciątko) można stracić na każdym etapie nawet tą w 100% prawidłową i zdrową - mówię to z własnego doświadczenia 🙁

reklama
Niestety każdą ciążę (dzieciątko) można stracić na każdym etapie nawet tą w 100% prawidłową i zdrową - mówię to z własnego doświadczenia 🙁
niestety ale mimo wszystko to ryzyko poronienia po 12 tygodniu naprawde bardzo maleje i patrzac na poronienia do 12 tyg a na ich liczbe po, to jednak trzeba byc dobrej mysli i wierzyc ze bedzie dobrze bo inaczej czlowiek by oszalal ze stresu.

No u mnie jest nowy tydzień co środę bo w środę dostałam @ 01.01 [emoji4]
chodzi o to, ze lekarze licza ciaze wedlug skonczonych tygodni... jesli jestes 6+5 to dla lekarza jestes w 6 tyg ciazy bo tydzien ten sie jeszcze nie skonczyl. Jak urodzisz 39+6 to wpisza, ze urodzilas w 39 tyg ciazy a nie w 40 :)

No Ty bete masz mega wysoka. Ja już nie robiłam, za duży stres dla mnie. Kusi mnie by sobie strzelić jutro bądź w pn bym miała dla giną. Ale nie zrobię tego bo się osram że strachu zanim wynik dostanę [emoji1787][emoji1787][emoji23]
Aż tak mega nie, bo dziewczyny potrafią mieć już po 2 czy 3 tys. i to nadal w normie 😃 Przy zaśniadzie groniastym też są baaardzo wysokie wyniki. Kilkaset to nie jest jakoś bardzo dużo, choć sporo z Was tutaj w okolicy terminu @ lub po miało dopiero kilkadziesiąt-sto. Ale wiadomo, każda ciąża inna 😊 Pocieszam się tym, że od betaHCG 1.000 podobno można już zobaczyć konkretny obraz na USG. Tak pisała MamaGinekolog. Skoro mi w 2 dni wzrasta o 144%, to w jeden dzień wzrasta pewnie tak około 72%, więc jak dziś miałam 849 to jutro będę miała około 1.500, a w każdym razie powinno już być ponad 1.000. Więc jest szansa, że USG potwierdzi zdrowo rozwijającą się ciążę i tego muszę się trzymać 🙈

Aaaa... ok to ja źle zrozumiałem. Bo wiem że 6 tydzień skończyłam wczoraj, no tak nadal jestem 6[emoji4]
chodzi o to, ze lekarze licza ciaze wedlug skonczonych tygodni... jesli jestes 6+5 to dla lekarza jestes w 6 tyg ciazy bo tydzien ten sie jeszcze nie skonczyl. Jak urodzisz 39+6 to wpisza, ze urodzilas w 39 tyg ciazy a nie w 40 :)

Bez sensu. Liczenie na zasadzie 4 tyg + 5 dni z 5 tyg. ma dla mnie sens, ale mowienie, że to 4 tydz już nie, bo 4 tydz. już się skończył, a trwa 5. Ja mam normy betaHCG dla 5 tyg a w takim razie wg lekarza będę w 4 😂

Ach mam nadzieję kochana 😘 Mam dobre przeczucia, ale na forum różne historie się czyta i przez to bardziej się stresuje
Wiesz, ja Ci napiszę coś. Z serii historia prawdziwa. Ze swojej ciąży cieszyłam się bardzo, staraliśmy się kilka miesięcy, więc wiadomość zwaliła mnie z nóg. Wbiłam sobie do głowy, że do 12 tygodnia nie można mi się cieszyć, bo może zdarzyć się wszystko. Później z każdym badaniem i super wynikiem oddychałam z ulgą: 1 prenatalne, drugie, trzecie. Moja historia nie skończyła się dobrze, ale mogę Ci napisać: ciesz się każdym dniem bycia w ciąży, każdą chwilą spędzoną w tym stanie. Zamartwianie się nic nie da, bo są rzeczy na które nie masz wpływu. Pisałam już to - dbaj o siebie, bądź pełna miłości do siebie i dzidziusia i myśl pozytywnie!!!!

Tak tylko że po 1000 zwalnia... [emoji4] Ale po jutrze napewno będzie ponad tydzień więc pęcherzyki powinnaś zobaczyć [emoji4] Ja robiłam jeden przyrost był 149% tylko mała wartość bp ponad 70. Mam nadzieję że wszystko jest ok. Dziś zrobiłam owulacyjny test i nie zdążyła wyskoczyć kontrolna A ja miałam już taka kreska testową że szkoda gadać... robię owulacyjne bo mam z nudów [emoji23][emoji23][emoji23]
Aż tak mega nie, bo dziewczyny potrafią mieć już po 2 czy 3 tys. i to nadal w normie [emoji2] Przy zaśniadzie granistym są baaardzo wysokie wyniki. Kilkaset to nie jest jakoś bardzo dużo, choć sporo z Was tutaj w okolicy terminu @ lub po miało dopiero kilkadziesiąt-sto. Ale wiadomo, każda ciąża inna [emoji4] Pocieszam się tym, że od betaHCG 1.000 podobno można już zobaczyć konkretny obraz na USG. Tak pisała MamaGinekolog. Skoro mi w 2 dni wzrasta o 144%, to w jeden dzień wzrasta pewnie tak około 72%, więc jak dziś miałam 849 to jutro będę miała około 1.500, a w każdym razie powinno już być ponad 1.000. Więc jest szansa, że USG potwierdzi zdrowo rozwijającą się ciążę i tego muszę się trzymać [emoji85]
20200213_111721.jpeg

reklama
Aż tak mega nie, bo dziewczyny potrafią mieć już po 2 czy 3 tys. i to nadal w normie 😃 Przy zaśniadzie granistym są baaardzo wysokie wyniki. Kilkaset to nie jest jakoś bardzo dużo, choć sporo z Was tutaj w okolicy terminu @ lub po miało dopiero kilkadziesiąt-sto. Ale wiadomo, każda ciąża inna 😊 Pocieszam się tym, że od betaHCG 1.000 podobno można już zobaczyć konkretny obraz na USG. Tak pisała MamaGinekolog. Skoro mi w 2 dni wzrasta o 144%, to w jeden dzień wzrasta pewnie tak około 72%, więc jak dziś miałam 849 to jutro będę miała około 1.500, a w każdym razie powinno już być ponad 1.000. Więc jest szansa, że USG potwierdzi zdrowo rozwijającą się ciążę i tego muszę się trzymać 🙈
nie masz mega wysokiej bety :) masz normalna, hehe. kazda kobieta ma inny organizm, inny przyrost, u kazdej w innym dniu cyklu doszlo do zagniezdzenia wiec nie mozna porownywac 2 roznych organizmow bo kazda z nas jest inna!!!!!! . @Verona26 nie świruj tutaj. Dodatkowo widelki na kazdy tydzien ciazy nie na darmo maja tak duza rozbieznosc a od momentu pojawienia sie serduszka to lekarz i tak ocenia wielkosc ciazy na podstawie CRL a nie bety... Bedzie wiac juz pecherzyk jutro kochana na pewno! koniecznie dawaj fotke!

Do góry