reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Wisienka ja planuję tak: Chorwacja : koneic czerwca początek lipca, na Władysławowo sierpień:) i jedno i drugie na tydzień:)

a co do temperatur to w Polsce też już są masakryczne upały:( u mnie w domu np. w ostatnie wakacje było ok. 32:-) więc masakra....i to w mieszkaniu :) wiec tak czy siak upał:-) ehhhhh

reklama
My dziś cała 3 bylismy na spacerku :) chyba ponad 3 godzinki Kapselek prawie cały czas spał. Teraz gotuje rosół na jutro a mężulek pojechał na jakies spotkanie integracyjne z pracy ...:(. Obiecał mi jednak że w sobotę będę miała raj na ziemi ... :) on będzie sie zajmowac Kacperkiem a ja dzien dla siebie w razie czego zawioza mnie gdzie będe chciała . Śniadanko do wyrka i takie tam ... już się nie moge doczekac :D. Może będę miała troche czasu żeby zrobić cos z biżuterii.

wisienkaa1 ja też nie rozumiem po co dziewczyny ściągają pokarm. Ja ściagam tylko wtedy kiedy musze koniecznie gdzieś wyjśc bez maluszka a pokarmu mam dużo.

Wisienka, ja tez sie dziwie, ze kobietki sciagaj pokarm, ja sciagalm moze 4-5 razy. Pierwszy tuz po szpitalu - nawal pokarmu, a pozostale to jak wychodzilam na dluzej bez Oskarka... a tak to ciagnie z cyca... On to uwielbia i ja tez:-D:-D

Co do upalow, to u nas tez latem bylo baaaardzo goraco (mieszkamy na 4 pietrze -ostatnim...) a teraz po adaptacji poddasza nad mieszkankiem pewnie bedzie rownie upalnie... Dwa lata temu z powodu takich upalow kupilismy klimatyzacje, ale wtedy jeszcze nie myslelismy o adapatcji poddasza i klima jest tylko na dole... a na gorze bedzie ukrop...

Sabinko, tak pytam z ciekawosci... byliscie juz w Chorwacji...? ...bo my w sierpniu ub. roku...

masz racje kochana tak sie powinno robic,ale jak moj macius zaczyna swoje aguuuu no i przy tym trzaska mi usmiech od ucha do ucha to nie potrafie tak sie nie usmiechnac i nic nie powiedziec-wiem miekka jestem:nerd:

Pewnie mi jest łatwiej, bo Tymek młodszy i dopiero powoli się rozkręca z gaworzeniem i uśmiechaniem.

WITAJCIE MAMCIE

Mam kryzys cyckowy:-:)-:)-( w porze karmienia sciagam tylko 130 z obu piersi!!!:szok:kiedys sciagalam 130 z jednej i z drugiej:-( nie wiem co sie dzieje, mala tez sie chyba nienajada bo wola co 3 godziny jesc:-( sciagam po kazdym karmieniu zeby sie tworzyl nastepny i pije hippa ale jakos nie widze poprawy:-(mam nadzieje ze jeszcze pokarm wrozi, slyszalam ze sa tzw kryzysy laktacyjne i potem przechodza???

Kathe co trzy godziny to chyba nie jest źle? Chyba, że jadła rzadziej.

My dziś cała 3 bylismy na spacerku :) chyba ponad 3 godzinki Kapselek prawie cały czas spał. Teraz gotuje rosół na jutro a mężulek pojechał na jakies spotkanie integracyjne z pracy ...:(. Obiecał mi jednak że w sobotę będę miała raj na ziemi ... :) on będzie sie zajmowac Kacperkiem a ja dzien dla siebie w razie czego zawioza mnie gdzie będe chciała . Śniadanko do wyrka i takie tam ... już się nie moge doczekac :D. Może będę miała troche czasu żeby zrobić cos z biżuterii.

No, tylko pozazdrościć!!!

helo

wakacyjne tematy :happy2: fajnie

my jedziemy na wakacje do Polski,choc mysle o Bulgari lub innym miejscu zagranica ale chyba Polsza zostanie :-)
w sumie wybralismy morze bo tu w N.pelno fiordow ale gory przewazaja a mi sie marzy woda :happy2:

piszecie ze pol roczne dziecko to za male na wakacje...nie zgadzam sie,to juz nie taki maluch
wozek z parasolką by oslanial od slonca,krem z filtrem,duzo picia by dziecko non stop pilo i jest ok
a ze maluch bedzie juz duzy to soczki wchodza w ruch w tym okresie wiec luzik :happy2:
unikac godzin szczytowych jesli chodzi o slonce i juz

narazie szukam ofert gdzie sa ugodnienia dla rodzinek z dziecmi
w sumie znalazlam cos we Wladyslawowie ale mysle bardziej o Miedzyzdrojach :happy2:

Anulka daj adres tego biura podrozy ;-)

zgadzam sie z lilka i mirka
dziewczyny w wakacje maluchy beda juz duzymi bablami :tak:
zreszta same zobaczycie...
moje znajome byly z maluchami w turcji , egipcie czy tunezji i zadnych problemow
a wiekszosc hoteli ma cale zaplecze dla takich maluchow jak baseny, sale etc etc
co do jedzenia albo jedza cyca albo puszka mleka i kilka sloikow i heja

nie popadajcie w paranoje

nasi znajomi byli z rocznym dzieciakiem w tajlandii, a my z nimi nie pojechalismy tylko dlatego bo moj facet mial prace

wyluzujcie :cool2:

dziewczyny, przepraszam Was najmocniej, ze sie wtracam. Poprzegladalam troszke forum BB, w tym takze i Wasz watek i zwrocilam uwage, ze misia_q studiuje fizjoterapie, prawda? Misiu, chcialam Cie zapytac, czy mialas moze kiedys do czynienia z rehabilitacja metoda Vojty i Bobath? Zaczelam rehabilitacje z moimi chlopcami i chcialabym poszerzyc swoje informacje, poczytac troche na ten temat, czy po prostu zapytac o rade doswiadczona osobe, ktora w ludzki sposob potrafilaby to przedstawic, a z tego co widzialam Twoje posty byly zawsze bardzo pomocne i zrozumiale! Z gory bardzo Ci dziekuje za odpowiedz(lub innej z Was, ktora miala z tym do czynienia)

a wszystkim listopadowym mamusiom gratuluje cudownych maluszkow i zycze jak najmniej problemow!:tak::-)

reklama
Zgadzam się z Sugar, Mirką i Lilką. Nie ma co przesadzać. My byliśmy z dwumiesięznym bobasem na sylwka w górach, było super. W maju planujemy wyjazd ze znajomymi nad jeziora, w czerwcu mamy zarezerwowany domek w bieszczadach i na rocznicę chcemy lecieć do Grecji albo do Tunezji. Wszędzie będzie z nami mała, bo nie wyobrażamy sobie jakiegokowiek wyjazdu bez niej. Moja znajoma jest teraz w ciąży, ma rodzić w maju a we wrześniu jadą na wakacje do Tunezji z maluchem:-) Także laski rezerwować wakacje i w drogę z maluchami.

Byłam dzisiaj w końcu u gina. Wszystko na szczęście ok. Dał mi zapas tabletek i za pół roku na cytologię

Do góry