• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć, mamuśki 😊 bardzo proszę o pomoc mam od rana taka straszna zgage pierwszy raz w życiu ale to jest coś okropnego co chwila odbija mi się kwasem piecze nie daje rady już 😔 macie jakieś sposoby ?
Ja mialam tylko raz w życiu zgagę, jadłam wtedy Migdały, które mi trochę pomagały. I spałam na siedząco. Pamiętam tą okropna noc z poprzedniej ciąży... Albo w aptece zapytaj. Jest jakieś mleczko dozwolone w ciąży na zgage i bardzo skuteczne. Ale nie wiem jak się nazywa dokładnie.

reklama
reklama
Od 20 TC możesz czuć krótkie napinanie 30sek kilka razy dziennie i to będzie fizjologiczne. Gorzej jak są to mocne skurcze. Osobiście nie miałam skurczy Braxtona-Hicksa. Dziecko wypycha z jednej strony. Skurcz to masz twardą całą macicę
skurcze Braxtona-Hicksa czyli tak jakby ból na okres, jakby ktoś ściskał brzuch w kilku miejscach? Też nie wiem jak te skurcze rozpoznac:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry