Dziewczyny, bardzo dziękuję za wskazówki. Właśnie szukając już wczoraj, lekko po omacku, zapisałam sobie dane ginekologa dr Janosz, a immunologa dr Sydora. Jeśli będzie trzeba, pojadę do Łodzi.
Porzeczko, mnie też nie przekonuje pępowina w 36tc (tzn. zaraz po wierzyłam w to). Może byłabym skłonna, gdyby druga ciąża zakończyła się powodzeniem, a tu jeszcze trzecia na dokładkę w podobnym wczesnym tc.
Ja na początku brałam dawkę clexane 0,4 i acard 75 ważąc 65kg, wskaźniki krzepnięcia były dobre. Później białko S obniżyło się lekko poniżej normy, ale tak czytalam oraz hematolog też tak powiedzial, ze bialko S obniza się nieznacznie w ciazy, wazne aby nie drastycznie, ale po konsultacji z ginekologiem zastosowaliśmy 0,6 I bialko s się podnioslo. A pozniej wizyta gin i serce ze 160 zwolnilo do 101. Kilka dni pozniej juz nie bilo.
Tez jestem zdezorientowana, bo w trakcie 3 ciazy wykryto Ureaplasme, leczona antybiotykiem.Byc moze przy drugiej ciazy ta ureaplasma tez juz byla i to tez moglo byc przyczyna. Gdyby lekarz zrobil badania bakteriologiczne przed 3 ciaza i bylyby dobre lub do wyleczenia, to chociaz mialabym pewnosc, ze to nie bakteria, a tak znowu po omacku