Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak jak dziewczyny już napisały, powyżej 20 osób(nie wliczając się w to chyba osoby na umowie zlecenie/o dzielo) wynagrodzenie wypłaca Tobie pracodawca. Ja z ZUSem nie mam problemy, dostałam pieniądze 2 dni po zakończeniu zwolnienia przekazem pocztowym.Pytanie do dziewczyn, które są obecnie na zwolnieniu: jak to jest z wypłatami wynagrodzenia? słyszałam że ZUS ociąga się z wypłatami, nawet po kilka miesięcy? i jak to jest w przypadku pracodawcy, który zatrudnia powyżej 20 osób? czytałam gdzieś, że wtedy to pracodawca wypłaca wynagrodzenie ciężarnej a nie ZUS, słyszałyście coś o tym? dajcie znać![]()
Jak już będzie Wam bardziej brzuszki widać planujecie jakieś sesje ciążowe?
Z jednej strony byłoby fajnie, sle z drugiej nie koniecznie mam ochotę oglądać siebie w formie "pulpeta"Jak już będzie Wam bardziej brzuszki widać planujecie jakieś sesje ciążowe?
Rozwód przykra sprawaWitam wszystkie przyszłe mamy.Dzis wypada mi 16+4.Nadal pracuje fizycznie,bo sprzątam ale mam akurat lekką pracę.Wiekszosc dnia się obijam.Po prenatalnym wszystko wyszło bardzo dobrze i niby na 60-70% ma byc chłopiec.Ale czekam na potwierdzenie.Mam nadzieje ze bedzie maludzek współpracował na wizycie ktora mam 09.12. na 15.10.A jak sie potwierdzi,ze tobedzie chlopak to bedzie Mikołaj.Połowinkowe mam 07.01.2021 i nie tylko bo jeszcze czeka na mnie w styczniu rozwód.Ogółem czuje się dobrze tylko się zmagam nawrotami depresji dla tego się malo udzielam na forum.
Moze akurat nie będzie tak źleZ jednej strony byłoby fajnie, sle z drugiej nie koniecznie mam ochotę oglądać siebie w formie "pulpeta"![]()
A to orzekają w ogóle rozwody w czasie ciąży ? Moja znajoma mogła tylko o separację się starać, a rozwód dopiero po urodzeniu dziecka.Witam wszystkie przyszłe mamy.Dzis wypada mi 16+4.Nadal pracuje fizycznie,bo sprzątam ale mam akurat lekką pracę.Wiekszosc dnia się obijam.Po prenatalnym wszystko wyszło bardzo dobrze i niby na 60-70% ma byc chłopiec.Ale czekam na potwierdzenie.Mam nadzieje ze bedzie maludzek współpracował na wizycie ktora mam 09.12. na 15.10.A jak sie potwierdzi,ze tobedzie chlopak to bedzie Mikołaj.Połowinkowe mam 07.01.2021 i nie tylko bo jeszcze czeka na mnie w styczniu rozwód.Ogółem czuje się dobrze tylko się zmagam nawrotami depresji dla tego się malo udzielam na forum.
moja koleżanka właśnie robi raczej 'na łonie natury' wśród zieleni - w sukienkach zwiewnych i nie zwiewnychMoze akurat nie będzie tak źle
Ja bym chciała chyba, ale nie takie w jakiś polprzrzroczystych sukniach czy leżąc polnago na kanapie.., często takie widzę i to mi się średnio podoba. Ale jakaś ładna sukienka, czemu nie![]()