reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pozytywny test

Natalianatalia

Fanka BB :)
Witam poroniłam 2razy wcześnie ciąże na bardzo wczesnym etapie. Dzisiaj wyszły mi dwa testy pozytywne poradzicie co robić dalej wizytę mam dopiero za dwa tygodnie boje się ze będzie to już za późno , czy powinnam umówić się do lekarza w poniedziałek prywatnie może żeby zapisał mi jakieś leki . Mam jeszcze z ostatniego poronienia luteinę kupiona w styczniu tego roku czy zażywać ja na własna rękę

reklama
Witam poroniłam 2razy wcześnie ciąże na bardzo wczesnym etapie. Dzisiaj wyszły mi dwa testy pozytywne poradzicie co robić dalej wizytę mam dopiero za dwa tygodnie boje się ze będzie to już za późno , czy powinnam umówić się do lekarza w poniedziałek prywatnie może żeby zapisał mi jakieś leki . Mam jeszcze z ostatniego poronienia luteinę kupiona w styczniu tego roku czy zażywać ja na własna rękę

A jaka była przyczyna poronień?

W pierwszej kolejności zrob betę i sprawdź jej przyrost. Oznacz też progesteron.

Załączniki

• 4EC95B7A-08AC-4733-BE7F-522F70A310F5.jpeg
    4EC95B7A-08AC-4733-BE7F-522F70A310F5.jpeg
    40,9 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Trzeciego dnia cyklu dzisiaj jest trzydziesty pierwszy dzień cyklu
Zrob betę i sprawdź jej przyrost. Również teraz oznacz progesteron. Ja brałam duphaston od pozytywnej bety, bo miałam bardzo niski progesteron. Oznacz je i poczekaj na wynik. Jeśli progesteron będzie niski umow się szybciej do lekarza. U mnie problemem był zawsze niski progesteron, gdyby nie duphaston nie utrzymałabym ciąży.

Zrob betę i sprawdź jej przyrost. Również teraz oznacz progesteron. Ja brałam duphaston od pozytywnej bety, bo miałam bardzo niski progesteron. Oznacz je i poczekaj na wynik. Jeśli progesteron będzie niski umow się szybciej do lekarza. U mnie problemem był zawsze niski progesteron, gdyby nie duphaston nie utrzymałabym ciąży.
Czyli jeszcze raz iść na progesteron z krwi w poniedziałek

Trzeciego dnia cyklu dzisiaj jest trzydziesty pierwszy dzień cyklu

Ale co mają badania w 3 dniu cyklu do tego z 31 dnia?

Powinnaś oznaczyć betę i progesteron i sprawdzić przyrost po 48h, luteina to nie cukierki i nie powinno się jej brać bez wskazań. Dodatkowo jeżeli to co wrzuciłaś faktycznie jest z 3 dnia cyklu to coś tu jest niehalo bo progesteron był prawie 12ng i prolaktyna też podwyższona. Nie rozumiem, czemu po 2 poronieniach nie było żadnej diagnostyki

reklama
Ale co mają badania w 3 dniu cyklu do tego z 31 dnia?

Powinnaś oznaczyć betę i progesteron i sprawdzić przyrost po 48h, luteina to nie cukierki i nie powinno się jej brać bez wskazań. Dodatkowo jeżeli to co wrzuciłaś faktycznie jest z 3 dnia cyklu to coś tu jest niehalo bo progesteron był prawie 12ng i prolaktyna też podwyższona. Nie rozumiem, czemu po 2 poronieniach nie było żadnej diagnostyki
To wyniki z 23 dc
Poszłam do jednego lekarza kazał zrobić progesteron i prolaktyna wyniki ok powiedział ze anatomicznie wszystko gra i to ja mam blokadę w glowie
Teraz poszłam do innego powiedziałam jaki mam problem i kazała mi zrobić te badania plus tarczyce i 22 listopada miałam wrócić po tabletki na uregulowanie cyklu

A to pierwsze poronienie to nie mam żadnych dokumentów bo było to 6 lat temu , drugie było w styczniu teraz miałam bhcg i testy niezdazylam do lekarza bo dostałam krwawienia i pojechałam na sor tam dostałam luteinę i zalecenie do oszczędnego trybu życia robiłam po tym betę i spadała poszlam po miesiącu do lekarza jeszcze innego który potrafił tylko powiedzieć z nie wie czemu poroniłam i odpowiadała mi tak na każde pytanie oraz usłyszałam ze mam poczekać pół roku bo znowu poronie.

Do góry