• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja mam płytę z Amica, ale tą większą 5 palnikową 80 cm i jestem zadowolona 😊 Na razie użytkuje rok, ale ubezpieczyłam dodatkowo bo sprzedawca twierdził, że szkło lubi pękać
u nas szkło pękło stolarzowi podczas montowania płyty w blacie (mamy zlicowaną) i wyobraźcie sobie, że nie przyznał się i wezwał serwis żeby samie szkło wymienili ale mój mąż się zorientował i powiedział, że chyba go porąbało. I kategorycznie domagał się nowej. Tamtą mógł sobie stolarz naprawiać i puszczać dalej w obieg. Tak mi się przypomniało 😅

reklama
Ja chyba muszę jednak cisnąć by zrobić te drożność państwowo bo właśnie rozmawiałam z klinika i musiałabym odwiezyc cytologię I zrobić wymaz i jak dodam to wszystko to koszt ok 800£ 😱
To są właśnie ceny w Uk... standard...ale doprosić się o coś na NHS zazwyczaj długo trwa 😖, jeśli masz normalnego GP staraj się załatwić, bo wiadomo, że to pieniądz w kieszeni.

u nas szkło pękło stolarzowi podczas montowania płyty w blacie (mamy zlicowaną) i wyobraźcie sobie, że nie przyznał się i wezwał serwis żeby samie szkło wymienili ale mój mąż się zorientował i powiedział, że chyba go porąbało. I kategorycznie domagał się nowej. Tamtą mógł sobie stolarz naprawiać i puszczać dalej w obieg. Tak mi się przypomniało 😅
A też macie taka większą 80 cm? One właśnie podobno lubią trzaskać 😅

Po wykańczaniu naszego domu zwykłam mówić, że stolarz to stan umysłu - oni zawsze mają czas, terminy to abstrakcja, będą się z Tobą wykłócać, ze czegoś się „nie da” (mimo wcześniejszych ustaleń), a gdy jednak uprzesz się że ma być tak, jak zostało zaplanowane - zazwyczaj się udaje bez większego problemu 🤷‍♀️ Do tego ceny są podawane skokowo - za każda rzecz 3000/6000/9000 tys.

To są właśnie ceny w Uk... standard...ale doprosić się o coś na NHS zazwyczaj długo trwa 😖, jeśli masz normalnego GP staraj się załatwić, bo wiadomo, że to pieniądz w kieszeni.
spróbuję, miałam szczęście z endokrynologiem więc mam nadzieję że cokolwiek tutaj też się uda. Albo chociaż cytologię niech zrobią bo i tak ostatnia miałam 2 lata temu więc muszą więc już będzie trochę taniej jeśli jednak resztę musiałabym zrobić prywatnie

Właśnie myślałam o Tobie, mam nadzieję że uda Ci się w Polsce zrobić i jakby co właśnie dobrze bys sprawdziła czy cos dodatkowego będą wymagać do zrobienia drożności by starczyło czasu na wszystko 💪

Po wykańczaniu naszego domu zwykłam mówić, że stolarz to stan umysłu - oni zawsze mają czas, terminy to abstrakcja, będą się z Tobą wykłócać, ze czegoś się „nie da” (mimo wcześniejszych ustaleń), a gdy jednak uprzesz się że ma być tak, jak zostało zaplanowane - zazwyczaj się udaje bez większego problemu 🤷‍♀️ Do tego ceny są podawane skokowo - za każda rzecz 3000/6000/9000 tys.
niestety potwierdzam 🙄

reklama
Kurde wiecie co, napisałam do tego Bociana, że obiecali przysłać ankietę a nic nie przyszło, na co mi odpisano „prosimy zgłosić się w recepcji 20 minut przed wizytą”, no urwał nać, po co mówią, że coś wyślą skoro nie mają zamiaru tego zrobić? Chyba jednak poszukam jeszcze tej kliniki…
Ciekawe. W sumie ta ankieta to nic przydatnego na dobrą sprawę, bo tam wpisujesz Wasze dane (i przed wizytą jeszcze raz papierowo 🤷🏻‍♀️) oraz historię medyczna, odpowiada się na różne pytania (np. kobiety pytają o leczenie psychiatryczne w przeszłości, a facetów nie 😤), ale w sumie na samej wizycie i tak o to pytają 🤷🏻‍♀️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry