Sunflowerxxx
Fanka BB :)
U nas powstal tylko 1 zarodek, reszta bedzie obserwowana do 7 doby, ale raczej nic z nich nie bedzie (cos sie zaczelo dziac w jednej komorce, dlatego obserwują).
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiesz, w moim przypadku nawet nie o pogodę chodzi, ale dojeżdżam godzinę do pracy, więc zanim wrócę, wykąpię się, poogarniam rzeczy, to zdążę się rozbudzić, później zasnę koło 10-11, w okolicach 14 muszę wstawać, a w międzyczasie obudzi mnie kurier/pies/telefon, więc właściwie to takie bardziej drzemanie niż głęboki sen.Współczuję nocek, w taka pogode ciężko je odespać.
PomiędzyMądre głowy Estiadol, LH, FSH, Testosteron to sztywno w 3 DC? czy między 2-5 DC?
2-5dc, choć coraz częściej widzę, że zalecają 2-3dc. Mi też tak ostatnio lekarz zalecił powtórkę.Mądre głowy Estiadol, LH, FSH, Testosteron to sztywno w 3 DC? czy między 2-5 DC?
Kolejna ciekawostka nad różnicą z lekarzami: Lekarz A (ten od poronień nawykowych) kazał zrobić badania JUŻ, moja lekarka te badania ma w zaleceniach minimum 3 Mac po poronieniu. Bądź mądry człowieku.Pomiędzy
Dorzuć prolaktynę
Strasznie skrajnie różne podejścia, ale tak naprawdę oprócz trombofilii nie masz zbytnio innego punktu zaczepienia. Jedynie gdyby lekarka B nie chciała przepisac heparyny to poszłabym do A. Z drugiej strony nie każdy preferuje miłego i empatycznego lekarza...Kolejna ciekawostka nad różnicą z lekarzami: Lekarz A (ten od poronień nawykowych) kazał zrobić badania JUŻ, moja lekarka te badania ma w zaleceniach minimum 3 Mac po poronieniu. Bądź mądry człowieku.
Wiesz co na profilu Dr Strusia też niby specjalizuje się w poronieniach znalazłam info, że nie wykonujemy badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego bezpośrednio po poronieniu musi upłynąć co najmniej 6 tygodni od normalizacji betaHCG. I jeszcze info, że badanie powinno być powtórzone po ok 12 tygodniach.Nie no, ja się popłakałam w tym wszystkim.
Owszem skrajne, ale ona na wizycie powiedziała jeszcze coś takiego, że to wykonamy jak nie będzie udawało się zajść w ciąże, a nasz przypadek to utrzymanie.
Kolejne lekarka B zleciła mi badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. A czytam na forum, że powinnam go wykonać do 6 tygodniu po zabiegu. Dzisiaj mija 6 tygodniu 5 dni. Teraz pytanie czy jest sens iść pobierać krew na to. I albo mi umknęło, albo lekarka nie wspomniała o tym. Do tego miałabym pobrać krew na estiadol, testosteron, 5 tarczycowa - to spuszczą ze mnie pół litra krwi.
Strusia czy Strusa?Wiesz co na profilu Dr Strusia też niby specjalizuje się w poronieniach znalazłam info, że nie wykonujemy badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego bezpośrednio po poronieniu musi upłynąć co najmniej 6 tygodni od normalizacji betaHCG. I jeszcze info, że badanie powinno być powtórzone po ok 12 tygodniach.
I właściwie i w przypadku trombofilii i tego zespołu jedyne zalecenia to Acard i heparyna koniecznie.