• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Przyrost bety, spadek progesteronu

Hej!

dzień przed miesiączka dostałam plamienia co nigdy mi się nie zdarzało, a że planuję ciążę, to wykonałam testy, które były pozytywne. Było to w 13dpo i wtedy też doszło do stosunku (mąż miał przerwę w delegacji stąd wiem na 100% 😁)

Wykonałam dwa badania bety i progesteronu w odstępie 48h. Wyniki poniżej. Z miesiączki wychodzi 4 tydzień, ale minęło 15 dni od stosunku, więc to bardzo wczesna ciąża. Beta przyrost o prawie 200% (czy to ok?) ale bardziej mnie martwi spadek progesteronu przez 48h. Czy powinnam już się udać do lekarza? Nie będzie widać na 100% nic, ale bardzo stresuje mnie ten progesteron. Czy jakaś sensowna rada? 🙂 dziękuję 😘

Załączniki

• IMG_0940.jpeg
    IMG_0940.jpeg
    98,8 KB · Wyświetleń: 390
  • IMG_0939.jpeg
    IMG_0939.jpeg
    99 KB · Wyświetleń: 225
reklama
Tak jak napisała Loka progesteron wydziela się skokowo, nie ma stałego poziomu w organizmie ani nie rośnie prosto jak beta do góry. Jakbyś zbadała np 6h później, to mógłby być jeszcze niższy albo sporo wyższy. :) Jego wartość jest w normie. Moim zdaniem na ten moment nie masz się czym martwić. :)

Tak jak napisała Loka progesteron wydziela się skokowo, nie ma stałego poziomu w organizmie ani nie rośnie prosto jak beta do góry. Jakbyś zbadała np 6h później, to mógłby być jeszcze niższy albo sporo wyższy. :) Jego wartość jest w normie. Moim zdaniem na ten moment nie masz się czym martwić. :)
Progesteron wydziela się skokowo, a obie wartości są w normie.
Dziękuję za odpowiedzi, zawsze jak ktoś inny potwierdzi to jest się trochę spokojniejszym 😊

Dziękuję za odpowiedzi, zawsze jak ktoś inny potwierdzi to jest się trochę spokojniejszym 😊
to ja też potwierdzam i postaraj się tym nie zamartwiać :)

Dla przykładu u mnie progesteron
Dnia X Był 11 ileś
Dwa dni później 18 ileś
Kolejne dwa dni był 13 ileś

Ciąża cała przebiegła dobrze i wtedy też myślałam że coś jest nie tak, ale szybko mnie sprowadzono do pionu, tym że próg jest skokowy :)

to ja też potwierdzam i postaraj się tym nie zamartwiać :)

Dla przykładu u mnie progesteron
Dnia X Był 11 ileś
Dwa dni później 18 ileś
Kolejne dwa dni był 13 ileś

Ciąża cała przebiegła dobrze i wtedy też myślałam że coś jest nie tak, ale szybko mnie sprowadzono do pionu, tym że próg jest skokowy :)
To dobrze, że wszystko się pomyślnie zakończyło u Ciebie 🙂ja też teraz zostałam sprowadzona i jestem spokojniejsza, choć 2 lata leczyłam nerwice lękową, więc nie będzie to dla mnie łatwy czas 😂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry