reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ułożenie a kopniaki

Elwirka1665

Zaangażowana w BB
Witam
Mamusie z ułożeniem miednicowym dzidziusia gdzie odczuwacie ruchy/kopniaki?
Moja księżniczka (34+3tc)kopie po bokach brzucha prawie przy plecach.Bardzo czuje z prawej strony jak przesuwa rączkę lub nóżkę.Na ostatnim USG w 31tc była ułożona główka do góry.
Czy kopniaki które opisałam wyżej mogą świadczyć że dalej nie zmieniła pozycji?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

reklama
Witam
Moja księżniczka (34+3tc)kopie po bokach brzucha prawie przy plecach.Bardzo czuje z prawej strony jak przesuwa rączkę lub nóżkę.Na ostatnim USG w 31tc była ułożona główka do góry.
Z góry dziękuję za
Witam
Pozdrawiam
Hej z tego co piszesz raczej wydaje mi się, że ułożenie jest główkowe, bo wtedy kopniaki czuć właśnie u góry lub z jednego boku. Moja córeczka po 30 tygodniu do samego porodu kilka razy się obracała ponieważ miałam dużo wód i była drobna. Ja wiedziałam kiedy jest główkowe, bo wtedy czułam na samym dole brzucha bardzo twardą kulkę i najlepiej sprawdzać na siedząco 😀

Hej z tego co piszesz raczej wydaje mi się, że ułożenie jest główkowe, bo wtedy kopniaki czuć właśnie u góry lub z jednego boku. Moja córeczka po 30 tygodniu do samego porodu kilka razy się obracała ponieważ miałam dużo wód i była drobna. Ja wiedziałam kiedy jest główkowe, bo wtedy czułam na samym dole brzucha bardzo twardą kulkę i najlepiej sprawdzać na siedząco 😀

A wcześniej czułaś te kopniaki w innym miejscu?
Cały czas czuje w tym samym miejscu.Mala ostatnio na USG miała główkę poz żebrami pupę w dole brzucha a nóżki na boku

Cały czas czuje w tym samym miejscu.Mala ostatnio na USG miała główkę poz żebrami pupę w dole brzucha a nóżki na boku
Jak moja córka obróciła się główką do dołu, to zaczęłam odczuwać kopniaki w innym miejscu niż zwykle :) Wcześniej odczuwałam w dolnych partiach brzucha, a po obrocie w górnych

Witam
Pozdrawiam
Ja jestem w 31+5 tc i synek jest ułożony miednicowo - ruchy czuje z prawej strony pod żebrem lub niżej z boku brzucha. Wczesniej przez jakiś czas leżał główkowo to różnica była taka, ze nie czułam tam mocnego wypychania nóg w bok brzucha, tylko bardziej do góry.

Sa rozne pozycje miednicowe. Ja mialam 2 razy ulozenie miednicowe, a dokladniej posladkowe. Obydwie corki glowy mialy pod moimi zebrami, pupa na samym dole, a nogi i raczki znowu do gory w strone zeber. Najintensywniejsze ruchy czulam z boku brzucha i pod zebrami.

Sa rozne pozycje miednicowe. Ja mialam 2 razy ulozenie miednicowe, a dokladniej posladkowe. Obydwie corki glowy mialy pod moimi zebrami, pupa na samym dole, a nogi i raczki znowu do gory w strone zeber. Najintensywniejsze ruchy czulam z boku brzucha i pod zebrami.
Przyszły na świat przez CC?jak to wyglądało?lekarz wypisał skierowanie na CC?ile przed porodem umawia się termin?

Przyszły na świat przez CC?jak to wyglądało?lekarz wypisał skierowanie na CC?ile przed porodem umawia się termin?

Obydwie moje cc były z powodu ulozenia miednicowego. Lekarz dawał mi skierowanie gdzieś z 2 tyg przed umówionym terminem na zabieg. 1 cc mialam 38+6, a drugie 37+6. Ogolnie czekalibysmy dluzej, ale mialam ciaze powiklane cukrzyca ciazowa i ta druga dodatkowo nadcisnieniem.

reklama
Obydwie moje cc były z powodu ulozenia miednicowego. Lekarz dawał mi skierowanie gdzieś z 2 tyg przed umówionym terminem na zabieg. 1 cc mialam 38+6, a drugie 37+6. Ogolnie czekalibysmy dluzej, ale mialam ciaze powiklane cukrzyca ciazowa i ta druga dodatkowo nadcisnieniem.
W środę mam wizyte u mojej Pani ginekolog.
W czwartek zaczynam 35 tc.tzn że.lekarka może mi dać już skierowanie na CC jeśli moja księżniczka jeszcze się nie obróciła?na szczęście nie mam cukrzycy ani nadciśnienia.Mam tylko coś z tarczyca i biorę na to leki.

Do góry