• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Jakby to był wyrostek to przy badaniu palpacyjnym zwijałabyś sie z bólu przy ataku wyrostka .. moż rzeczywiscie masz kolkę.. wiesz czasem te flaki nam sie „zagotują” i niby wzdecia nie ma a bół rozrywa .. wrałaś esspumisan może .. termofir na brzuch żeby rozgrzać miejsce i rumianek na rozluźnienie przewodu pokarmowego nie zaszkodzi a pomoze przetrwać :( kurde strasznie Ci wspołczuje.. o tym sie nie mówi wcale ale wiekszosc z nas ma utajone choroby ukladu pokarmowego i stad wiele innych problemow zdrowotnych niestety
O, cenne informacje.
Wiesz, ja z zaparciami nie mam problemu, bo ja 7 lat temu miałam usuwany pęcherzyk żółciowy i przez to często od razu po jedzeniu mnie przeczyszcza, więc dzisiaj już z tego stresu kilka razy na kibelku byłam więc myślę, że chyba nie mogło mnie nic "zatkać " ?
Jutro rano narzeczony poleci mi do apteki po esspumisan i rumianek. Termofor mam, wiec rano ( albo w nocy jak przeciwbólowe przestaną działać ) sobie zrobię taki okład.
Ale jak mi naciskał dzieją tak mocno na jelita to mnie nie bolały, tylko właśnie w tym jednym miejscu mnie tak boli.
Myślisz, że przy zwykłej kolce jelitowej miałabym taki ból i z dnia na dzień coraz większy ? Że dziś wieczorem to aż nie umiałam się położyć i podnieść na mięśniach brzucha ? Nie umiałabym się zgiąć i schylić ?

reklama
Rób
O, cenne informacje.
Wiesz, ja z zaparciami nie mam problemu, bo ja 7 lat temu miałam usuwany pęcherzyk żółciowy i przez to często od razu po jedzeniu mnie przeczyszcza, więc dzisiaj już z tego stresu kilka razy na kibelku byłam więc myślę, że chyba nie mogło mnie nic "zatkać " ?
Jutro rano narzeczony poleci mi do apteki po esspumisan i rumianek. Termofor mam, wiec rano ( albo w nocy jak przeciwbólowe przestaną działać ) sobie zrobię taki okład.
Ale jak mi naciskał dzieją tak mocno na jelita to mnie nie bolały, tylko właśnie w tym jednym miejscu mnie tak boli.
Myślisz, że przy zwykłej kolce jelitowej miałabym taki ból i z dnia na dzień coraz większy ? Że dziś wieczorem to aż nie umiałam się położyć i podnieść na mięśniach brzucha ? Nie umiałabym się zgiąć i schylić ?
Przy wyrostku ponoć strasznie boli jak na leżąco podnosisz prawą nogę (zgięta w kolanie )w stronę brzucha i nie da się Tupac nogą jak stoisz. Byłam raz z córką u lekarza i tak mówiła bo też ją bardzo bolał brzuch i bałam się że to wyrostek.

Cześć 🌸
Jestem nowa, jestem Asia, 32 lata, starania ponad rok. Długo Was czytam i obserwuję forum, ale dopiero dziś chcę spróbować wpisać się na Waszej grupie i wspólnie wspierać, zaczynam tego z dnia na dzień co raz mocniej potrzebować.

Proszę o wpisanie mojego testowania na 18 stycznia ✨
Witaj! Obyś tu nie zagrzała miejsca i szybko przeszła na mamusiowy wątek. Diagnozowalas co jest przyczyną niepowodzeń ? Partner robił badania nasienia ?

Witaj! Obyś tu nie zagrzała miejsca i szybko przeszła na mamusiowy wątek. Diagnozowalas co jest przyczyną niepowodzeń ? Partner robił badania nasienia ?
Partner robił badania, wg lekarza są ok.
Ja musiałam doprowadzić do porządku tarczycę. Teraz walczę z obniżoną ferytyną
.. w planach wizyta w klinice w celu diagnozy, ale ciągle to odwlekam, najgorszy ten pierwszy krok...

Kusiło Was kiedyś zrobić test ciążowy po okresie ? Mój się właśnie kończy i tak myślę że fajnie by było jakby się okazało że to nie był okres a np jakiś krwiak i z niego się lało 🤣 Słyszałam historie, że kobiety się dowiadywały po kilku miesiącach, że są w ciąży bo niby miały co miesiąc krwawienie to nie podejrzewały ciąży. Wiem to głupie ale na szczęście mam testy w samochodzie w skrytce i mam zamiar je wyciągnąć dopiero w lutym 😆

Rób

Przy wyrostku ponoć strasznie boli jak na leżąco podnosisz prawą nogę (zgięta w kolanie )w stronę brzucha i nie da się Tupac nogą jak stoisz. Byłam raz z córką u lekarza i tak mówiła bo też ją bardzo bolał brzuch i bałam się że to wyrostek.
ja nie mogłam wstać ,wiedzieć ,leżeć , podnieść nogi , tupnac a okazało się że mam piasek na nerkach . Boże nic nigdy w życiu mnie tak nie bolało , a byłam pewna że boli mnie z przodu i delikatnie promieniuje na tył , a jednak nie . Tylko że mnie bolało po lewej stronie

Kusiło Was kiedyś zrobić test ciążowy po okresie ? Mój się właśnie kończy i tak myślę że fajnie by było jakby się okazało że to nie był okres a np jakiś krwiak i z niego się lało 🤣 Słyszałam historie, że kobiety się dowiadywały po kilku miesiącach, że są w ciąży bo niby miały co miesiąc krwawienie to nie podejrzewały ciąży. Wiem to głupie ale na szczęście mam testy w samochodzie w skrytce i mam zamiar je wyciągnąć dopiero w lutym 😆
nie nigdy mnie kusiło 😅 nie wkrecalam sobie na szczęście że może ten okres to nie okres , ale wyobraź sobie że teraz w tym cyklu byłam na wizycie w 4dc żeby zobaczyć czy wchłonęły się torbiele i zaczął stymulację, lekarka robi mi USG i pyta skąd pewność że nie jestem w ciąży więc jej tłumacze że testy i że krwawienie i wgl , patrzę na USG a tam taki malutki pęcherzyk w endometrium, no ale mówi że może się tak krew ułożyła czy coś takiego i dlatego tak to wygląda , ale musiałam sprawdzić oczywiście w domu bo bym sobie nie darowała jakbym zaczęła stymulację i coś by się stało haha 😅

jeżeli okres wyglądaj ,, normlanie ,, to raczej nikłe szansę . A z tymi miesiączkami na początku ciąży to wydaje mi się że to musiały być bardziej plamienia i musiały inaczej wyglądać tylko te osoby poprostu się tak nie skupiały na tym jak my 🫣

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry