reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to już TO, czy mam zwidy?

Dziewczyny, pomóżcie! Zrobiłam wczoraj betę, 36,2ml czyli jakoś 2-3 tydzień, od dzisiaj planowo za 3 dni miałam mieć miesiączkę i dostałam dziś brązowego plamienia... jestem sparaliżowana strachem. Wiem, że to może być implementacyjne czy coś, ale jestem przerażona. Czy któraś z Was też tak miala?

reklama
Dziewczyny, pomóżcie! Zrobiłam wczoraj betę, 36,2ml czyli jakoś 2-3 tydzień, od dzisiaj planowo za 3 dni miałam mieć miesiączkę i dostałam dziś brązowego plamienia... jestem sparaliżowana strachem. Wiem, że to może być implementacyjne czy coś, ale jestem przerażona. Czy któraś z Was też tak miala?
Na grupie kwietniowych mam jedna z nas miała takie brązowe plamienie, ale tylko raz i przeszło. Zbadaj bete za 2 dni, zrób też od razu progesteron i na spokojnie. To wczesny etap.

może to być implantacyjne albo niski progesteron. Zbadaj sobie. Ja w terminie miesiączki miałam plamienia gdzie o ciąży już wiedziałam. Napisz do ginekologa jeśli masz możliwość
Właśnie wyszłam od lekarza, pęcherzyk widoczny na usg jak sie tam dzielnie trzyma ścianki, zarodek jeszcze wielkości maku, więc niewidoczny, ale wszystko wydaje sie byc ok, pani doktor obstawia że to implantacyjne, nic pozamacicznie się nie jawi, więc we wtorek znowu beta, za 2 tygodnie usg i 3 września na wizytę, chyba ze coś sie bedzie działo wcześniej

Właśnie wyszłam od lekarza, pęcherzyk widoczny na usg jak sie tam dzielnie trzyma ścianki, zarodek jeszcze wielkości maku, więc niewidoczny, ale wszystko wydaje sie byc ok, pani doktor obstawia że to implantacyjne, nic pozamacicznie się nie jawi, więc we wtorek znowu beta, za 2 tygodnie usg i 3 września na wizytę, chyba ze coś sie bedzie działo wcześniej
betę no najlepiej zrob jutro. Powinno sie robić po 48h. Będziesz wdziala czy przyrost jest odpowiedni. Do tego progesteron zrób.

Czekaj czekaj, co? Beta ci wyszła 36 a lekarz dziś widział pęcherzyk z zarodkiem?

betę no najlepiej zrob jutro. Powinno sie robić po 48h. Będziesz wdziala czy przyrost jest odpowiedni. Do tego progesteron zrób.
No właśnie nie mam jak jutro niestety, ale mam umówione badania na wtorek. Teraz jak tak czytam tutaj to sie zaczynam stresować, że beta niska, a juz widać pęcherzyk. Ciąża prawdopodobnie ma ok. między 2 a 3 tygodnie według lekarki, co sie zgadza z moimi dniami plodnymi

reklama
Pęcherzyk tak, w odpowiedniej wielkości do poziomu bety, ale zarodka jeszcze nie widać na usg
Ok, sorki, o tym zarodku źle przeczytałam. Ale niemożliwym jest, żeby przy takim poziomie bety było widać pęcherzyk ciążowy w macicy. Więc albo lekarka się pomyliła i widziała coś innego albo to pseudopęcherzyk, który pojawia się właśnie przy ciąży pozamacicznej. Normalny pęcherzyk ciążowy w macicy lekarz jest w stanie uwidocznić dopiero gdy beta jest w okolicy 1000. A ta lekarka wiedziała o tej becie, którą zbadałas?

Do góry