Witam. Mam problem moja córka ma 3 latka już po raz trzeci ma wymioty poprzedzające kaszlem (jeden raz zakaszle i odrazu wymiotuje) gardło ma zdrowe ( spina się cała i wymiotuje) Wymioty się powtarzają co godzinę i też poprzedzone krótkim kaszlem (wiem kiedy będzie wymiotować) 5 razy w ciągu dnia i potem spokój jakby niby nic się nie stało. Dzisiaj były tylko z samego rana raz - nie miały zabarwienia jakby gęsta woda z śluzem, nawet nie umiem tego opisać. Natomiast w jak przytrafiło się jej to w dzień to z treścią żołądkowa (tym co wcześniej zjadła). Mówi mi , że brzuszek ją boli. Dodam , że często ma zaparcia. Daje jej wtedy rodzynki. Czy mogą być one powodem wymiotów??Ile dziecko może zjeść rodzynek dziennie???? Pocą jej się także stopy (od kiedy zaczęła chodzić) badałam jej serduszko wyniki wyszły bardzo dobre. Proszę o odpowiedz bo za każdym razem co dziecko kaszle mi w nocy zrywam się sprawdzając czy nie wymiotuje. Czy powinnam dziecku zrobić jakieś badania. Mówią mi , że wmawiam dziecku choroby, a ja tylko się bardzo martwię. Podobno dzieci tak maja jak późno jedzą kolacje ale skąd ten kaszel
Nie chce mieć później wyrzutów sumienia , że nie zareagowałam. Może ktoś miał podobny przypadek ??