reklama

Zapomniałam tabletki

Dziewczyny, biore od 2 lat tabletki antykoncepcyjne, 19 kwietnia zapomniałam wziąć tabletki a 20 kwietnia doszło do zblizenia z moim mężem bez zakończenia. 3 dni po zaczęły boleć mnie piersi i znacznie się powiekszyły. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny ale jest mi niedobrze, (nie wiem czy to ze wzgledu na stres) temperature mam normalna i to powiekszenie piersi. Z pierwszym dzidziusiem miałam objawy dopiero po terminie spodziewanej @. Myślicie ze jest mozliwosc ze zaszłam w ciaze ?

reklama
Rozwiązanie
Jak na moje szans nie ma. Raz ze bierzesz juz tabletki dlugo to jedna nie spowoduje wystapienia owulacji to dwa, ze bez finalu szanse sa o wiele mniejsze...
Jedna w pierwszyn tygodniu może. Kiedyś też zapomniałam i dostałam tabletkę 72h, bo po przerwie niby jest to możliwe.
Przy pigułkach nie ma ani dni płodnych ani okresu... Tabletki tak działają właśnie, że blokują owulację a krwawienie jest tylko z powodu spadku hormonów. Raczej pominięcie jednej tabletki nie spowoduje wystąpienia owulacji, chyba, że zapomniałaś zaraz po przerwie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry