• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Badania ciążowe w medicover w przypadku wyboru prywatnego lekarza prowadzącego

Cześć dziewczyny. Niosę się zamiarem wybrania lekarki prowadzącej własny gabinet, ponieważ dotychczasowa z Medicover uważam za mało kompetentną. Czy Medicover może w związku z tym odmówić przeprowadzenia badań w ramach abonamentu, który opłacam i kazać robić badania odpłatnie?
Będę wdzieczna z pomoc :)

reklama
Cześć dziewczyny. Niosę się zamiarem wybrania lekarki prowadzącej własny gabinet, ponieważ dotychczasowa z Medicover uważam za mało kompetentną. Czy Medicover może w związku z tym odmówić przeprowadzenia badań w ramach abonamentu, który opłacam i kazać robić badania odpłatnie?
Nie powinien. Po prostu umawiasz sobie teleporadę z położną, mówisz jej, jaka jest sytuacja i prosisz o wystawienie skierowań na konkretne badania. Ewentualnie zawsze możesz chodzić do Medicoveru na kontrole tylko po to, żeby te skierowania dostać.
Morfologia i mocz są za darmo na żądanie tak czy inaczej. Więc w sumie jedyne co Ci będzie potrzebne z Medi to ten początkowy pakiet badań, potem jeżeli masz w pakiecie to możesz zrobić pappa, potem dopiero krzywa cukrowa i na koniec jest większy pakiet z powtórką HIV.

Generalnie czy płacisz czy nie, musisz mieć wewnętrzne skierowanie na badania.

Prowadzę ciążę prywatnie u swojego ginekologa, a badania robię z pakietu medycznego w LuxMedzie bez wizyt u tamtejszych lekarzy. Czy tak samo jest w Medicoverze nie wiem, ale położna z LuxMedu powiedziała mi, że placówka medyczna nie może odmówić mi wykonania badań obowiązkowych w okresie ciąży.
Należy jedynie założyć sobie kartę ciąży w Medicoverze. U mnie odbyło się to na podstawie wystawionej karty u mojego ginekologa (taka książeczka kontrolna), która jest potwierdzeniem bycia w ciąży. Umówiłam się na pobranie materiału i położna założyła kartę systemową w LuxMedzie.
Na pewno możesz wówczas skorzystać morfologii krwi, moczu, HIV, VDRL, HBs, HCV, wymaz GBS, USG dla każdego trymestru

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry