• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dziwny ból w podbrzuszu 28tc

Libibum

Zaciekawiona BB
Cześć,

Od tygodnia towarzyszy mi dziwny ból w podbrzuszu po bokach, najbardziej odczuwalny jest kiedy się ruszam. Nie sądzę że to pęcherz ponieważ nie piecze mnie przy oddawaniu moczu. Nie wiem co to może być. Kilka dni temu też jadąc samochodem miałam bardzo mocny ból podbrzusza jak przy skurczu i również promieniował on do lędźwi i minęło po 15 minutach, od tamtej pory towarzyszy mi ciągły ból w tych miejscach. Lekarze powiedzieli że jest wszystko dobrze i to raczej nie jest związane z ginekologia i ciążą. Jestem w 28tc. Czy któraś z was może miała podobne objawy? Co to może być?

reklama
Hej, może to być związane z więzadłem obłym jeśli boli przy zmianie pozycji, po bokach, i chwyta taki skurcz jakby na kolkę co jest procesem fizjologicznym w ciąży lub może to być również związane zapaleniem/przeciążeniem mięśnia biodrowo-lędźwiowego jeśli masz bóle w odcinku lędźwiowym, pachwinie itd.
Nie ma na to innej rady jak jedynie wizyta u fizjo i dobranie odpowiednich ćwiczeń tak, żeby nieco rozluźnić te miejsca i nauczyć sie unikania ich obciążenia. Na tym etapie ciąży i tak warto byłoby choćby RAZ udać się do fizjoterapeuty myślę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry