reklama

Aminopunkcja

CzaryMary123

Początkująca w BB
Hej
Pisze swoja historię bo może kogoś poniesie na duchu. W 13tc mialam robione usg gentyczne, wyszlo dobrze. Tydzien później byly wyniki Pappa, ktore wyszly źle. Ryzyko ZD wyszlo 1:41. Lekarz zalecil aminopunkcje na ktora musialam czekac 2 tygodnie. W miedzy czasie przeszukalam internet, przeczytalam praktycznie wszystkie podobne historie. Nadszedł dzien aminopunkcji, samo badanie nie jest mocno bolesne. Ale stres jaki mi towarzyszyl byl ogromny, nawet nie patrzylam na to jak lekarz wbija igle w brzuch. W trakcie usg wyszedl jeszcze problem z lozyskiem ktore okazalo sie bardzo grube, co również moze swiadczyc o wadach genetycznych. Bylam zalamana. W czasie kiedy czekalam na wyniki, nie potrafilam cieszyc się ciąża. Ciagle stres. Wyniki dostalam po ponad 2 tygodniach w sobote, kriotyp prawidlowy żeński. Nie zaluje ze zrobilam aminopunkcje, teraz do konca ciąży mogę być spokojna. Z niecierpliwością czekam na swoja córeczkę ☺

reklama
Wiem ze ciężko powiedzieć zebys sie nie martwila ..ale test pappa nie zawsze jest miarodajny to tylko statystyki ktore czesto daja fałszywie dodatni wynik a dziecko zdrowe.
Tym bardziej ze usg wyszlo dobrze!
Moja kolezanka tak miala usg idealnie pappa zle tylko sie naplkalala gdzie synek zdrowy jak ryba.! Oby u Ciebie tez wynik okazal sie fałszywy :)
Ja robilam same usg co wizytę i te najwazniejsze i genetyczne połowkowe(bardzo wazne ) i 3 trymestru dodatkowo .
Pappy nie robilam.

Wiem ze ciężko powiedzieć zebys sie nie martwila ..ale test pappa nie zawsze jest miarodajny to tylko statystyki ktore czesto daja fałszywie dodatni wynik a dziecko zdrowe.
Tym bardziej ze usg wyszlo dobrze!
Moja kolezanka tak miala usg idealnie pappa zle tylko sie naplkalala gdzie synek zdrowy jak ryba.! Oby u Ciebie tez wynik okazal sie fałszywy :)
Ja robilam same usg co wizytę i te najwazniejsze i genetyczne połowkowe(bardzo wazne ) i 3 trymestru dodatkowo .
Pappy nie robilam.

A czym się jeszcze ma martwić, skoro zrobiła amniopunkcję i potwierdziło się, że wszystko jest dobrze?

A obraz usg na prenatalnych był prawidłowy? Podobno test pappa często wychodzi "źle". Nie rób sobie wyrzutów że zrobiłaś amniopunkcje, pewnie większość z nas by się na nią zdecydowała. Teraz przynajmniej w spokoju będziesz cieszyć się ciążą :)

A obraz usg na prenatalnych był prawidłowy? Podobno test pappa często wychodzi "źle". Nie rób sobie wyrzutów że zrobiłaś amniopunkcje, pewnie większość z nas by się na nią zdecydowała. Teraz przynajmniej w spokoju będziesz cieszyć się ciążą :)
Dokładnie właśnie mialam pytać o usg prenatalne czy obraz prawidłowy :)

Kochana no i ja takze gratuluję coreczki ,
Amino musiała byc, a jestes kolejnym przykładem gdzie test pappa daje falszywe wyniki ..
Jeszcze raz gratuluje:*
Z tego wszystkiego zle przeczytałam ,ze dopiero czekasz na wyniki :)
Ciesz sie brzusiem.bo pozniej sie teskni :)

Usg genetyczne wyszlo dobrze. Obecna kosc nosowa, NT 1,8. Podczas wykonywania aminopunkcji lekarka zwróciła uwage ze jest gruba warstwa lozyska, wyjaśnila ze moze to miec zwiazek z tym, ze dziecko ma jakies wady genetyczne. Na całe szczęście córeczka bedzie zdrowa. A co do testu Paapa duzo czytalam o tym ze wychodzi często "zaklamany". I zupełnie nie rozumiem po musialam go zrobic skoro usg miałam dobre. Nie potrzebny stres dla mnie i dla mojego dziecka.

reklama
Usg genetyczne wyszlo dobrze. Obecna kosc nosowa, NT 1,8. Podczas wykonywania aminopunkcji lekarka zwróciła uwage ze jest gruba warstwa lozyska, wyjaśnila ze moze to miec zwiazek z tym, ze dziecko ma jakies wady genetyczne. Na całe szczęście córeczka bedzie zdrowa. A co do testu Paapa duzo czytalam o tym ze wychodzi często "zaklamany". I zupełnie nie rozumiem po musialam go zrobic skoro usg miałam dobre. Nie potrzebny stres dla mnie i dla mojego dziecka.
Masz juz to za sobą więc teraz ciesz się ciążą i przygotowaniami do przyjscia na świat córeczki;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry