reklama

Anemia a starania o dziecko

panna1anna

Fanka BB :)
Witajcie, jestem tu nowa to mój pierwszy wpis. Nie znalazłam na forum tego wątku a może któraś z Was miała jakieś doświadczenia. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko - bezskutecznie. Korzystam z apki premom oraz prze owulacji mam jasne jej objawy. Zrobiłam ostatnio podstawowe badania - wyszła anemia z niedoboru żelaza. Czy któraś w was miała problem z zajściem w ciążę z powodu anemii?
Pozdrawiam:)

reklama
Witajcie, jestem tu nowa to mój pierwszy wpis. Nie znalazłam na forum tego wątku a może któraś z Was miała jakieś doświadczenia. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko - bezskutecznie. Korzystam z apki premom oraz prze owulacji mam jasne jej objawy. Zrobiłam ostatnio podstawowe badania - wyszła anemia z niedoboru żelaza. Czy któraś w was miała problem z zajściem w ciążę z powodu anemii?
Pozdrawiam:)
Ja najpierw próbowałbym wyleczyć anemię, ponieważ w trakcie ciąży parametry krwi bardzo lecą i trzeba później mocno suplementować 🤷🏼‍♀️ ale jeżeli się uda wcześniej to się nie martw :)

reklama
Ja najpierw próbowałbym wyleczyć anemię, ponieważ w trakcie ciąży parametry krwi bardzo lecą i trzeba później mocno suplementować 🤷🏼‍♀️ ale jeżeli się uda wcześniej to się nie martw :)
Potwierdzam. Ja choć przed ciążą nie miałam anemii to w ciąży było ciężko, a po cc to już w ogóle nie będę wspominać.

Jakbyś miała problemy z wyleczeniem anemii to skontroluj sobie za jakiś czas nie tylko żelazo i ferrytynę, ale też poziom witamin np. B6 i B12. Ja miałam anemię właśnie przez niedobór żelaza, ale mimo uzupełnienia nadal było to samo. Musiałam suplemenoltować B12, bo to jej brak był winowajcą. Dopiero wtedy uzyskałam parametry na granicy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry