reklama

Badania prenatalne wyniki

Madzia Lena12345678

Zaangażowana w BB
Witam . Poszukuję porady przyszłych, albo juz obecnych mam w podobnej sytuacji do mojej . Sytuacja wygląda następująco na badaniach prenatalnych pierwszego trymestru wyszło mi ryzyko 1:132 wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu przed 37 tygodniem życia ,i PAPPA 0,415 MoM. Pozostałe parametry w USG w normie , ryzyka trisomii niskie . Wizyta u lekarza prowadzącego w środę . Są tutaj jakieś kobiety które mogłyby wypowiedzieć się na ten temat ?

reklama
Hej. U nas był FGR 1. Co prawda w pierwszych prenatalnych badaniach wszystko było w porządku. Przy drugich okazało się, że Malutka jest mniejsza niż wskazywałby na to wiek ciążowy. Urodziła się w 36 tygodniu przez CC, żeby ograniczyć ryzyko niewydolności łożyska, miała 2250 gramów. Wszystko w porządku ☺️. Łobuzuje i jest baaaaaardzo przylepnym maluchem 😉 Zawsze ktoś z nią musi być, sama nie 😉.

Hej. U nas był FGR 1. Co prawda w pierwszych prenatalnych badaniach wszystko było w porządku. Przy drugich okazało się, że Malutka jest mniejsza niż wskazywałby na to wiek ciążowy. Urodziła się w 36 tygodniu przez CC, żeby ograniczyć ryzyko niewydolności łożyska, miała 2250 gramów. Wszystko w porządku ☺️. Łobuzuje i jest baaaaaardzo przylepnym maluchem 😉 Zawsze ktoś z nią musi być, sama nie 😉.
Jestem już niestety po dwóch stratach , dlatego teraz obawa że będzie coś nie tak jest o większa :( ale właśnie jest pani drugą osobą która mówi że mimo mniejszej masy urodzeniowej dziecko jest całkowicie zdrowe , dziękuję :)

Mam nadzieję, że wszystko się u Was też ułoży 🤗 To była moja piąta ciąża ale pierwsze urodzone dzieciątko, też się ogromnie bałam. Ale najważniejsze to spróbować się nie nakręcać, choć wiem jakie to trudne. Ja też znam kilka takich właśnie historii pozytywnych z takimi maluchami ☺️. Życzę powodzenia i zdrówka dla Was 🤗!

Mam nadzieję, że wszystko się u Was też ułoży 🤗 To była moja piąta ciąża ale pierwsze urodzone dzieciątko, też się ogromnie bałam. Ale najważniejsze to spróbować się nie nakręcać, choć wiem jakie to trudne. Ja też znam kilka takich właśnie historii pozytywnych z takimi maluchami ☺️. Życzę powodzenia i zdrówka dla Was 🤗!
Dziękujemy bardzo i wzajemnie ♥️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry