JoannaAleksandra
Zaangażowana w BB
Czy jest możliwość wykonania badań na toksoplazmozę, cytomegalię, HIV, hcv itd. po 10 tygodniu ciąży?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Chodzi o to czy nie ma jakiegoś określonego czasu na te pierwsze badania, czy nie będzie za późno. Myślałam, żeby, zrobić je bezpośrednio przed następną wizytą u ginekologa (wtedy będzie 13 tydzień) ale wszędzie widzę, że do 10 i chciałam się upewnić czy jest to konieczne teraz.A dlaczego nie? Ja toxo i cytomegalię robiłam w każdym trymestrze.
Hmm, a lekarz nie zlecił badań, na wizycie w okolicach 8-9 tygodnia np ?Chodzi o to czy nie ma jakiegoś określonego czasu na te pierwsze badania, czy nie będzie za późno. Myślałam, żeby, zrobić je bezpośrednio przed następną wizytą u ginekologa (wtedy będzie 13 tydzień) ale wszędzie widzę, że do 10 i chciałam się upewnić czy jest to konieczne teraz.
Dopiero miałam wizytę, poprzednia w 6 tc. Zlecił ale nie mówił do kiedy trzeba zrobić. Na początku myślałam, żeby zaraz przed następną wizytą 4.10. Ale już nie wiem :/Hmm, a lekarz nie zlecił badań, na wizycie w okolicach 8-9 tygodnia np ?
Jeżeli ja mam zlecane jakieś badania to zawsze wyniki mam na następną wizytę.Dopiero miałam wizytę, poprzednia w 6 tc. Zlecił ale nie mówił do kiedy trzeba zrobić. Na początku myślałam, żeby zaraz przed następną wizytą 4.10. Ale już nie wiem :/
Nie no, nie chcę długo zwlekać. Po prostu w tym tygodniu może być z tym ciężko.Te badania możesz wykonać kiedy sobie chcesz. Jak nie wykonasz - to będzie TWÓJ problem.
Jeśli wykonasz je później - to tylko później dowiesz się, że nie chorujesz czy właśnie że chorujesz i nie będziesz mogła wcześniej zareagować, bo czasu nie cofniesz![]()
Chyba, że toksoplazmoza wyjdzie ewentualnie dodatnia.No to już TWOJA decyzja, kiedy je zrobisz.
To tak jak z cytologią - możesz jej nie robić, ale jak jej nie zrobisz, to nie wiesz czy nie masz np. stanu przednowotworowego. A jak zrobisz za późno - to np. wychodzi, że nowotwór jest zaawansowany.
A z dwojga złego - lepiej późno niż wcale ;-) Na szczęście wyniki pozytywne dla zleconych Tobie badań wychodzą rzadko.