reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Capri care

Domi97

Początkująca w BB
Hej, chciałabym się poradzić odnośnie tego mleka. Czy wasze dzieci miały po nim zaparcia?
Jesteśmy od prawie miesiąca na Nutramigenie i mimo, że kupki są rzadkie, czasami wodniste to dziecko jest niespokojne. Ciągle ma jakby odruch wymiotny, przy odbiciu płacze i się pręży. Podejrzewamy refluks, ale dopóki nie było nutramigenu, to po prostu tylko ulewało. Zastanawiam się nad tym kozim, bo nie wydaje mi się, żeby miała alergię na bmk.
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

reklama
Hej, chciałabym się poradzić odnośnie tego mleka. Czy wasze dzieci miały po nim zaparcia?
Jesteśmy od prawie miesiąca na Nutramigenie i mimo, że kupki są rzadkie, czasami wodniste to dziecko jest niespokojne. Ciągle ma jakby odruch wymiotny, przy odbiciu płacze i się pręży. Podejrzewamy refluks, ale dopóki nie było nutramigenu, to po prostu tylko ulewało. Zastanawiam się nad tym kozim, bo nie wydaje mi się, żeby miała alergię na bmk.
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Jak nie ma alergii na bmk, to mozecie wrócić na jakiekolwiek normalne mleko.

Niby tak, ale na każdym innym miała zaparcia i boję się, że na tym również będą
Ja bym spróbowała na Twoim miejscu z laktatorem popracować, bo może uda Ci się chocoaż trochę pobudzić laktację i karmić swoim. I sprobowałabym mimo wszystko wrócić do jakiegoś normalnego mleka. Capro care generalnie jest uznawane za mleko dosyć ciężkie i właśnie zaparciowe.

Pomijając to, że dziecku układ pomarmowy dojrzewa i ma prawo się prężyć i mieć dużo gazów. Największą krzywdę zrobił Wam ten pierwszy lekarz, który po ulewaniu stwierdził alergię na bmk.

Ja bym spróbowała na Twoim miejscu z laktatorem popracować, bo może uda Ci się chocoaż trochę pobudzić laktację i karmić swoim. I sprobowałabym mimo wszystko wrócić do jakiegoś normalnego mleka. Capro care generalnie jest uznawane za mleko dosyć ciężkie i właśnie zaparciowe.

Pomijając to, że dziecku układ pomarmowy dojrzewa i ma prawo się prężyć i mieć dużo gazów. Największą krzywdę zrobił Wam ten pierwszy lekarz, który po ulewaniu stwierdził alergię na bmk.

Laktacji to na pewno nie pobudzę już.
Już trochę ich przerobiliśmy i nie wiem na jakie wrócić za bardzo.

reklama
BIRADS3 i tylko tyle napiszę 🙂
To też w sumie nie jest przeciwskazaniem do karmienia :) ale tak jak pisałam, ja nie zmuszam, bo relaktacja jest potwotnie trudna. I nie spodziewałabym się raczej, że udałoby się dojść do karmienia w 100% włssnym mlekiem.

Ja bym spróbowała podawać butelkę dziennie normalnego mleka i stopniowo zwiększać ilość.

Do góry