reklama

ciąża po konizacji

hej !
Jestem tu nowa i mam pytanie :)

czy któraś z Was może miała konizacje i jest w ciąży lub się stara o dzidziusia ?

W lutym miałam konizacje ( od września 2016 batalia hpv ... ) obecnie we wrześniu robiona cytologia i czysto :) W styczniu wybieram się na kontrolę. planuje bobaska na nadchodzący rok mam nadzieję że się uda ( jestem mama 3 letniego chłopca )
pozdrawiam :)

reklama
Hej, ja jestem po konizacji, miałam ja w styczniu a w listopadzie test pokazał mi dwie kreski. Trochę się boję że szyjka może puścić, tym bardziej że to moja czwarta ciąża. 10 stycznia idę do lekarza, to porozmawiam o szewku, chyba będę się czuła bezpieczniej.

mag_dzik możesz napisać jak przebiegła ciąża ? czy miałaś więcej leżenia ? Bardo mi zależy na drugim dziecku ale boję się poronienia ... po konizacji mam wpisane niepłodność wtórna i to mnie jeszcze dobija :(

mag_dzik możesz napisać jak przebiegła ciąża ? czy miałaś więcej leżenia ? Bardo mi zależy na drugim dziecku ale boję się poronienia ... po konizacji mam wpisane niepłodność wtórna i to mnie jeszcze dobija :(
Ja jestem po kolonizacji ważne jakiej długości masz szyjka ja nie leżałam nic więcej niż potrzebowałam. W listopadzie urodziłam córkę szyjka do końca ciąży była długa i zamknięta. Ważne żeby przez cały okres ciąży lekarz obserwował szyjkę w razie czego szew albo pesar i wtedy pewnie oszczędny tryb życia

Dokladnie tak jak napisala Porzeczka, wazne zeby lekarz kontrolowal szyjke. Ja mialam konizacje przed ciazami, tak w jednej jak i w drugiej szyjka ladnie trzymala do samego konca. Nie prowadzilam oszczednego trybu zycia, wrecz przeciwnie bo przy niespelna dwuletnim szkrabie trzeba miec oczy wokolo glowy.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny dziękuję bardzo za odpowiedź :) bardzo mnie pocieszylyscie :) mam nadzieję że w nowym roku będę mieć córeczkę :)

p.s może jakieś sposobu na córeczkę bo synek chciałby siostrzyczke :D

Szczęśliwego Nowego roku :)

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry