• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciaza

reklama
W ciążę to tak naprawdę najłatwiej zachodzą osoby, które nie chcą mieć dziecka. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę (w dni płodne, u młodych ludzi) wynosi średnio około 30 procent, a więc nie jest to dużo. Tylko niewielkiemu odsetkowi ludzi udaje się w pierwszym cyklu :). Zwykle ciąża pojawia się po 3, 6 miesięcach regularnych starań. Jeśli się udało to jesteście wybrańcami :) - można zazdrościć płodności ;-)

W ciążę to tak naprawdę najłatwiej zachodzą osoby, które nie chcą mieć dziecka. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę (w dni płodne, u młodych ludzi) wynosi średnio około 30 procent, a więc nie jest to dużo. Tylko niewielkiemu odsetkowi ludzi udaje się w pierwszym cyklu :). Zwykle ciąża pojawia się po 3, 6 miesięcach regularnych starań. Jeśli się udało to jesteście wybrańcami :) - można zazdrościć płodności ;-)
No ja nie planuje ale tak sie stalo to sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc

No ja nie planuje ale tak sie stalo to sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc
Tak jak napisałam powyżej szansa jest, ale nie taka duża jak się wydaje :-). Prezerwatywa przy odpowiednim założeniu też nie pęka. Proponuję poczekać do terminu miesiączki ewentualnie dodatkowo po tym terminie zrobić dla pewności test ciążowy. A najważniejsze pomyśleć o dodatkowej metodzie antykoncepcji (w przypadku braku ciąży). Podsumowując prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Waszym przypadku jest niewielkie, ale możliwe (cuda się zdarzają).

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, jestem tu nowa i nie wiem czy pisze w dobrym miejscu...
11.03 dostałam miesiączke i byłaona dość skąpa jak na mnie.
Kolejną dostałam 30/31.03 (po 20-21 dniach i również dość skąpa).
Następna pojawiła się 23.04 (po 25 dniach).
W maju dostałam 27go (po 35 dniach).
Zwykle miałam regularne cykle,wahające się między 28-31 dniami.
Licząc od ostatniej miesiączki współzylam 7go dnia cyklu (czyli okolo 3-4 dni po okresie)
Moje pytanie- czy mogłam zajść w ciaze? Cieżko mi przy tych nieregularnych cyklach oszacować kiedy mam dni płodne/owulacje... Mierzyłam przezostatnie dni temp. (9 dc- 37.1, 10 dc-37.1 i 11dc-37.5!).
Czy taka podwyższona temp.może oznaczać ciaze???

reklama
Witam, jestem tu nowa i nie wiem czy pisze w dobrym miejscu...
11.03 dostałam miesiączke i byłaona dość skąpa jak na mnie.
Kolejną dostałam 30/31.03 (po 20-21 dniach i również dość skąpa).
Następna pojawiła się 23.04 (po 25 dniach).
W maju dostałam 27go (po 35 dniach).
Zwykle miałam regularne cykle,wahające się między 28-31 dniami.
Licząc od ostatniej miesiączki współzylam 7go dnia cyklu (czyli okolo 3-4 dni po okresie)
Moje pytanie- czy mogłam zajść w ciaze? Cieżko mi przy tych nieregularnych cyklach oszacować kiedy mam dni płodne/owulacje... Mierzyłam przezostatnie dni temp. (9 dc- 37.1, 10 dc-37.1 i 11dc-37.5!).
Czy taka podwyższona temp.może oznaczać ciaze???
dla mnie mało prawdopodobne , ale po pierwsze zrób test , po drugie idź do lekarza .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry