reklama

Czy to opryszczka

zmartwiona0402

Początkująca w BB
Cześć, w domu mam 2 tygodniowego noworodka i boje się że właśnie robi mi się opryszczka. Miałam ją 2 razy w życiu, ostatni raz 7 lat temu więc nie pamiętam za bardzo jak się zaczynała.. dziś rano zauważyłam zaczerwienie na górnej wardze, nie boli, nie swędzi nie piecze nie czuje napięcia. Gdyby nie to że od paru dni szukam w każdym Pruszczu opryszczki i nerwicowo oglądam swoje usta to nawet bym tego nie zobaczyła ale teraz już mam panikę... Czy to wygląda na początek opryszczki? Założyłam na wszelki wypadek plasterek, myje ręce przed każdym dotknięciem ale z samego rana nakarmilam ja bez mycia rąk bo jeszcze tej zmiany nie widziałam. Proszę o poradę i czy w takim stadium już mogłam zarazić dziecko 😭

Załączniki

• IMG_20260305_104702.jpg
    IMG_20260305_104702.jpg
    305 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Może tak może nie 🤷🏻‍♀️ jeśli nie czuć ściągnięcia czy pieczenia, to możliwe że nie. Po prostu czekaj i tyle. Albo przesmaruj spirytusem. Na tym etapie nie zarazisz, dopiero jak wyjdzie pęcherzyk.

Do paru godzin, pewnie na wieczór już wyjdzie. Na wszelki wypadek nie całuj dziecka. Ja po porodzie też myślałam, że wychodzi mi opryszczka a przejechałam zakrętką od wody i nawet nie skojarzyłam bo wpadłam w panikę. Więc rozumiem. Tabletki możesz zażywać przy kp jak cos, najlepiej zaraz po karmieniu

Do paru godzin, pewnie na wieczór już wyjdzie. Na wszelki wypadek nie całuj dziecka. Ja po porodzie też myślałam, że wychodzi mi opryszczka a przejechałam zakrętką od wody i nawet nie skojarzyłam bo wpadłam w panikę. Więc rozumiem. Tabletki możesz zażywać przy kp jak cos, najlepiej zaraz po karmieniu
Na razie zaklejam tylko plasterkiem i oczywiście nie całuje. Tabletki położona mi powiedziała żebym dopiero zażyła jak będę mieć pewność że to opryszczka. Dziękuję za odpowiedź 🥹

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry