reklama

Ekscytacja niemowlaka

Marzena 0987

Początkująca w BB
Czy któraś z Was spotkała się z ekscytacją u 3 -4 miesiecznego niemowlaka okazywanej w następujący sposób, córka leżąc na płaskim podłożu macha rączkami i nóżkami ,odchyla główkę i patrzy za siebie, robi tak tylko jak położe ją na płaskim.... zaczęło się to od maty edukacyjnej z zabawkami nad nią i tak jej zostało...pediatra ,fizjoterapeuta ,neurolog wszyscy zgodnie twierdzą że to ekscytacja u niej , nie mogę jej tego oduczyć a boje się że patrzenie za siebie jej zostanie

reklama
Młoda odkrywa świat, a fachowcy co mówią na ten temat?
Ja pamiętam, że młoda robiła mi podobnie jak się na coś cieszyła... Nie robiłam z tym nic, samo przeszło - nie zwróciłam nawet uwagi kiedy (chyba jak już całkowicie świadomie nauczyła się sięgać po rzeczy ją interesujące)

Czy któraś z Was spotkała się z ekscytacją u 3 -4 miesiecznego niemowlaka okazywanej w następujący sposób, córka leżąc na płaskim podłożu macha rączkami i nóżkami ,odchyla główkę i patrzy za siebie, robi tak tylko jak położe ją na płaskim.... zaczęło się to od maty edukacyjnej z zabawkami nad nią i tak jej zostało...pediatra ,fizjoterapeuta ,neurolog wszyscy zgodnie twierdzą że to ekscytacja u niej , nie mogę jej tego oduczyć a boje się że patrzenie za siebie jej zostanie
Mój syn też tak robił, co w tym złego?

Pierwszy pediatra bez z samego opisu stwierdził że to może być epilepsja, dlatego odwiedziłam innego pediatrę, fizjoterapeuty,i neurologa którzy mówią że to ekscytacja... to moje pierwsze dziecko, trudny poród i przejścia po, samo machanie rączkami i nóżkami odbieram za normę ale to odchylanie główki do tyłu i patrzenie za siebie mnie stresuje i chciałam poznać opinię bardziej doświadczonych matek

Skoro specjaliści wypowiedzieli się że to ekscytacja,a nie jakiś stan choroby wymagające jakiejś Twojej reakcji no to możesz obserwować. I przyjąć że jest wszystko dobrze. Dziecko jest jeszcze malutkie jeszcze wiele rzeczy będzie się działo.I ono i jego zachowania będą się zmieniać.

reklama
I jak było dalej? Przeszło?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry