reklama

Glukoza początek ciąży

paula54321

Początkująca w BB
Hej dziewczyny, jestem w 5 tygodniu ciazy, gin kazał mi zbadać glukozę, wyszła aż 105, mam dostać za 2 tygodnie skierowanie na ogtt. Czy któraś z Was miala taki wysoki poziom i później wyszła norma na krzywej? Martwie sie, oczywiście ogranicze cukry, biale pieczywo, makarony itd. Przed ciążą mialam wyniki w normie.

reklama
Nie pocieszę, bo mi wyszła cukrzyca już na początku ciąży. Najpierw wynik 104, po powtórce 102, wtedy krzywa.
W drugiej ciąży cukrzycę miałam po 24 tygodniu ciąży (pierwsza krzywa wyszła prawidłowo).

Ostatnia edycja:
Dość wysoko, ale sama dieta mozna teoretycznie cukier ogarnąć. Ja w poprzedniej ciąży w 6 tc miałam 96 na czczo od razu skierowanie na test ogtt, zrobiłam go chyba 3-4 dni później i na czczo nadal ponad normę bo chyba 94 miałam, wprowadziłam dietę i do 38tc bez insuliny się obyło. Mierzyłam cukier w palca i raz w miesiącu z żyły na czczo i nie miałam już problemów

W tej ciąży na czczo wyszło mi 90 i mam skierowanie na test ogtt, który wykonam na dniach

Też nie pocieszę- glukoza na czczo w 7 tygodniu wyszła 100. Po tygodniu krzywa i wszystkie trzy pomiary przekroczone o 15-20 jednostek. Samą dietą mi się nie udało, jestem na insulinie.

Hej dziewczyny, jestem w 5 tygodniu ciazy, gin kazał mi zbadać glukozę, wyszła aż 105, mam dostać za 2 tygodnie skierowanie na ogtt. Czy któraś z Was miala taki wysoki poziom i później wyszła norma na krzywej? Martwie sie, oczywiście ogranicze cukry, biale pieczywo, makarony itd. Przed ciążą mialam wyniki w normie.
Nie pociesze, mi w 8 tygodniu ciąży glukoza na czczo wyszła 95, ginekolog skierował mnie na krzywa , wyszła w normie oprócz wyniku na czczo 🙂 początkowo byłam na diecie, jednak to nic nie dało i od 18 tygodnia byłam na insulinie. 2 miesiące temu urodziłam zdrową córeczkę. Jest przebadana pod kątem cukrzycy i na szczęście jest zdrowa 🙂

W 16 tc wyszła mi cukrzyca - złe wyniki na czczo. Też miałam około 105. Póki co od tygodnia jestem na diecie. Dopiero od 3 dni udało mi się mieć dobre wyniki na czczo. Wprowadziłam 3 duże posiłki i 3 małe. W moim przypadku kluczowy jest ten ostatni, o 22. Jak wprowadziłam przekąskę zaraz przed snem wyniki są ok ale na granicy, bo 91

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry