reklama

Hashimoto spadek TSH

oliweczkaa

Fanka BB :)
Witam wszystkich! Jestem w 29tc i od 2 lat choruje na hashimoto :) moj wynik TSH w ciazy zawsze odpowiadał 1,5/1,7 do dzis..
Odebrałam wynik który robię raz w msc i trochę sie zdenerwowałam :(
TSH 0,1..
moze ktos mógłby powiedzieć cos na ten temat? Martwić sie ??
Wklejam wyniki morfologia, mocz, tsh i ft4

1492171946-aaaaaa.jpeg

1492171952-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkich! Jestem w 29tc i od 2 lat choruje na hashimoto :) moj wynik TSH w ciazy zawsze odpowiadał 1,5/1,7 do dzis..
Odebrałam wynik który robię raz w msc i trochę sie zdenerwowałam :(
TSH 0,1..
moze ktos mógłby powiedzieć cos na ten temat? Martwić sie ??
Wklejam wyniki morfologia, mocz, tsh i ft4

1492171946-aaaaaa.jpeg

1492171952-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam problemy z tsh.choc jestem w 7 tyg ciąży tsh mam 2,0 a ft4 nie zlecono mi.wydaje mi się ze ft4 masz za niskie. Może musisz zwiększyć dawkę tabletek. Ja bym umowila sie do endokrynologa.prowadzi Ci ciążę jakiś?

Bierzesz leki? Jeśli są dobierane na podstawie samego tsh to jest opcją ze wpadłeś w nadczynność. Jeśli ft3 i ft4 sa ok, na dobrym poziomie to samym tsh też nie ma się co martwić ;)

Biorę, wyników przy sobie nie mam, bo przychodnię mam godzinę drogi ode mnie, więc po wizycie od razu idę na wkłucie i wyniki odbiera moja pani doktor, gdy coś jest nie tak, jeszcze tego samego dnia dzwoni/wysyła zalecenia, a wyniki odbieram przy kolejnej wizycie. W każdym razie wspomniała ostatnio, że TSH 4,2, a ft3 i ft4 "mogą być" (nie widziałam wyników). Wątpię co do tej nadczynności, bo mam wszystkie objawy niedoczynności (tak jak teraz czułam się ostatnio 9 lat temu przed zdiagnozowaniem choroby). Po zwiększeniu leków niby było lepiej, ale dziś znowu spałam pół dnia. No nic, na razie trzymam się zaleceń i czekam do kolejnej wizyty i badania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry