reklama

Herbatki dla niemowlaka

andzii21

Fanka BB :)
Drogie Panie jak w temacie. Moja córka skończyła miesiąc. Zastanwiam sie czy moge podawać jej jakies herbatki np. Melise bo jest strasznie nerwowa albo herbatkę z kopru włoskiego ponieważ ostatnio ma problemy ze zrobieniem kupki (widze ze bardzo sie meczy i jeszcze bardziej denerwuje przez co trudno ja uspic czy uspokoic). A moze jakies sprawdzone sposoby ? Proszę o pomoc i z gory dziekuje za kazda odpowiedz.
Ps. Dodam jeszcze że karmię tylko i wyłącznie piersią.

reklama
Drogie Panie jak w temacie. Moja córka skończyła miesiąc. Zastanwiam sie czy moge podawać jej jakies herbatki np. Melise bo jest strasznie nerwowa albo herbatkę z kopru włoskiego ponieważ ostatnio ma problemy ze zrobieniem kupki (widze ze bardzo sie meczy i jeszcze bardziej denerwuje przez co trudno ja uspic czy uspokoic). A moze jakies sprawdzone sposoby ? Proszę o pomoc i z gory dziekuje za kazda odpowiedz.
Jest za mala na herbatki. Melisa to juz wogole odpada, kazdy niemowlak jest nerwusem i absolutnie nie podawaj nic na uspokojenie. Jej uklad pokarmowy musi dojrzec, pptrzeba czasu i wszytsko sie unormuje. Piers to jedyne czego potrzebuje.

jeśli jest tylko na piersi to nie podaje się żadnych herbatek w tym wieku. na problemy z kupką/ brzuszkiem można podawać probiotyki (Dicoflor, Biogaja). maluszek ma dopiero miesiąc, układ trawienny jest niedojrzały, więc potrzeba czasu żeby wszystko się unormowało

Dziewczyny wyżej napisały, dicoflor, biogaja, mozesz podać espumisan, a jak widzisz że mała się pręży do wyróżnienia to możesz kolanka przysunąć do brzuszka, pomasować brzuszek lub przyłożyć ciepły termoforek (tak 37 stopni) dobry jest termofor z pestek wiśni, nagrzewasz w piekarniku i przykładając masujesz brzuszek.
Ewentualnie odrobinka przegotowanej wody w temperaturze pokojowej na łyżeczce

Moja CDL stanowczo odradzala wszelkiego rodzaju herbatki ziolowe. Zioła powodują aktywację hormonów i przyspieszają dojrzewanie co jest szczególnie niewskazane u dziewczynek. Także ona kazała zupełnie wykluczyć wszelkiego typu herbatki ziolowe chociażby koper włoski, mięty czy rumianku. Herbatki owocowe ewentualnie po roczku. Na ból brzuszka dicoflor.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry