reklama

Jak oduczyć dziecko bujania

Cukszyk..mama

Fanka BB :)
Witam moja cztero miesięczna córeczka nie potrafi zasnac sam, za każdym razem musi być bujana na kolanach w przeciwnym razie zaczyna tak długo płakać aż jej nie wezme i nie uspie. Wiem że potrafi zasypiać sama bo w nocy nie ma z nią problemu odkładam ją do łożeczka i po chwili zasypia :oops:. Nie było by z tym usypianiem dużego problemu lecz gdy tylko ja odłożę ona po 10 minutach wstaje a gdy jest na kolanach potrafi spać nawet 1.5 godziny w związku z czym ja kapletnie nie mam czasu dla siebie. Mogły byście mi coś doradzić co z tym zrobić .

reklama
Rozwiązanie
Dzień dobry,
Jestem certyfikowaną konsultantką ds. snu dziecka i pomagam rozwiązać problemy ze snem maluchów. Jeśli martwi Was niespokojny sen noworodka, macie dosyć długiego wieczornego usypiania, nieprzespanych nocy i walki o zasypianie na każdą drzemkę, mogę Wam pomóc w rozwiązaniu tych problemów. A może chcielibyście zmniejszyć liczbę nocnych karmień lub zastanawiacie się ile drzemek powinno mieć Wasze dziecko? Zapraszam do poczytania mojego bloga http://www.panikolysanka.pl
oraz do polubienia mojego profilu na FB, gdzie znajdują się ciekawostki i dużo informacji praktycznych dotyczących snu najmłodszych.
Chusta [emoji6] minie jej.

Z mojego, tylko poczwórnego [emoji854] doświadczenia wiem, że to nie trwa wiecznie, a maluszki tego potrzebują.
Ps przyzwyczaiło to się już w ciąży. A bujanie jest konieczne dla prawidłowego rozwoju mózgu (sprzyja zasypianiu więc dzieci łącza dwa w jednym [emoji6] ).

Ostatnia edycja:
Sama nie wierzyłam że wyrośnie a wyrosło. Bujany do 2 lat i 5 miesięcy w wózku na każdą drzemke i na noc. Po czym z dnia na dzień przestawił się na łóżeczko, początkowo usypiał nawet godzinę, teraz po 5 miesiącach zasypia w kilka minut w swoim łóżeczku :) życzę dużo siły

Dzień dobry,
Jestem certyfikowaną konsultantką ds. snu dziecka i pomagam rozwiązać problemy ze snem maluchów. Jeśli martwi Was niespokojny sen noworodka, macie dosyć długiego wieczornego usypiania, nieprzespanych nocy i walki o zasypianie na każdą drzemkę, mogę Wam pomóc w rozwiązaniu tych problemów. A może chcielibyście zmniejszyć liczbę nocnych karmień lub zastanawiacie się ile drzemek powinno mieć Wasze dziecko? Zapraszam do poczytania mojego bloga http://www.panikolysanka.pl
oraz do polubienia mojego profilu na FB, gdzie znajdują się ciekawostki i dużo informacji praktycznych dotyczących snu najmłodszych.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry