reklama

Jak uważacie...?

agusiaaa2

Początkująca w BB
Nie wiem czy któraś kojarzy,ale pytałam jakiś czas temu, jakie są szanse na ciąże po tabletce "dzień po" - escapelle, w początkowych dniach cyklu.
Bardzo się stresuje, możliwością wpadki, więc zrobiłam sobie 3 testy ciążowe.. w 10 dniu cyklu ( 8 dnia po stosunku) potem 19 dnia cyklu, czyli 17 dni po stosunku oraz
24 dnia cyklu, czyli 20 dni po stosunku. Każdy test wyszedł mi negatywnie. Za 4 dni powinnam mieć okres, a nie czuje kompletnie żadnych symptomów zblizającego się okresu..
Co więcej cały miesiąc męczył mnie ból brzucha i nudności.
Myślicie że panikuje nie potrzebnie czy mogłam wpaść?

reklama
Rozwiązanie
Jak po
Nie wiem czy któraś kojarzy,ale pytałam jakiś czas temu, jakie są szanse na ciąże po tabletce "dzień po" - escapelle, w początkowych dniach cyklu.
Bardzo się stresuje, możliwością wpadki, więc zrobiłam sobie 3 testy ciążowe.. w 10 dniu cyklu ( 8 dnia po stosunku) potem 19 dnia cyklu, czyli 17 dni po stosunku oraz
24 dnia cyklu, czyli 20 dni po stosunku. Każdy test wyszedł mi negatywnie. Za 4 dni powinnam mieć okres, a nie czuje kompletnie żadnych symptomów zblizającego się okresu..
Jak przeczytasz ulotkę tabletki to dowiesz się że bóle brzucha, nudności, bóle głowy to są możliwe skutki uboczne zażycia...
Jak po
Jak przeczytasz ulotkę tabletki to dowiesz się że bóle brzucha, nudności, bóle głowy to są możliwe skutki uboczne zażycia tabletki. Tak jak poprzedniczki pisały tabletka to przede wszystkim mix hormonów który wpływa nie tylko na długość cyklu ale też na ogólne złe samopoczucie. Tak jak tabletki antykoncepcyjne nie wszystkie kobiety dobrze znoszą i trzeba je indywidualnie dobierac, mogą się pojawić różne skutki uboczne tak tutaj zazylas dużo dużo większy mix hormonów więc możesz się czuć nie najlepiej/inaczej niż zwykle/ nie mieć okresu lub mieć go spóźniony. Dodatkowo po 20 dniach od stosunku każdy test już powinien być miarodajny, więc skończ panikowac, nastaw się że teraz musisz się zająć uregulowaniem cyklu i tyle w temacie.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry