reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Magdalenka dzięki za pocieszenie.....mieszkam w domku, ale z rodziną Osobistego i żeby się nie nudzić zaczynamy budowę domu tzn. wiadomo kto nadzoruje....działkę mamy, a teraz ja urzedy, firmy, ekipy ect.

Alkmena u mnie w pracy tylko bułkę moge kupić lub drożdzówke, a przerwy mam 10 minutowe to ewentualnie moge do WC skoczyć, bo do knajpy zjeść nic.....dzięki za stronę zaraz poszukam kogoś do pomocy, bo nie chce wykorzystywać Osobostego po 6 dniach pracy i tak stara sie jak może...

reklama
a i Magdalenko mam podobnie, bo obronię doktorat w czerwcu, potem urodzę,a potem powrót na uczelnię, choć już myśle o trzecim kierunku studiów....choć może ze względu na pracę Osobistego wyjedziemy na rok na kontrakt zagraniczny...

Mnie dzis naszła ochota na sałatke sledziowa i o 21.00 robiłam. A teraz jak juz znajdłam to mam ochote na brzoskwinie w puszce.Znowu zaczyna wiac...Noc poprzednia była straszna, spac nie mogłam, bo kable na dworze tak mocno iskrzyły jakby trzaskały pioruny jeden za drugim . Straszne.Sąsiadzce nach naderwało i połowa spadła na ziemie, innej przewróciło 6 dużych paroletnich choinek, komus szklarnie strzaskało....mozna wymieniac i wymieniac a prad właczyli nam dzic wieczorem.Dobrze ze tylko jedna faza a nie cały dom w ciemnosciach.....
A teraz z innej beczki - brzuch mi juz widac i prakrycznie to musze zakłądac dłuzsze bluzki bo i sie podcigaja strasznie ale w spodnie niektóre jeszcze sie mieszcze. Plecy ostatnio mnie pobolewaja.Co do badan to co miesiac wykonuje badanie krwi, moczu, 2*robiłam cukier a teraz na 31 stycznia mam do zrobienia krew, mocz i zelazo.

bazylia dzieki:-)
dziewczyny byłam na innym forum i tam było pełno zdiec i filmów z przebiegu porodu ,nawet nacięcie krocza :szok::szok: choć jedno mam za sobą to nie zdawałam sobie sprawy ze az tak to wygląda a teraz dopiero sie boję:tak:

hej dziewczyny,
dawno tutaj nie bylam.Bylam kiedys w waszym gronie,ale juz nie jestem i dzis pierwszy raz mialam odwage tutaj zagladnac.
mialam termin na 20 lipca,ale dzien po swietach Bozego Narodzenia zaczelam krwawic i po badaniu lekarz powiedzial, ze dzidziusiowoi juz nie bije serduszko, myslalam ze peknie mi serce to byl 10 tydzien.
czasami jest mia tak ciezko,najgorsze ze nawet nnie wiem co bylo przczyna,czy to ja zrobilam cos zlego czy z dzidzia bylo cos nie tak. Od 6-go tygodnia plamilam,pozniej wyjevchalismy na urlop i to ustalo, no i swieta i koniec. Moj lekarz twierdzi, ze w pierwszych trzech miesiacach medycyna nic nie jest w stanie zrobic,ze nowe wyniki badan mowie ze hormony podawane w pierwszym trymestrze nic nie omagaja,ale sama juz nie wiem co myslec, nie kazal mi lezec tylko zyc normalnie wiec zylam.
Boze sama nie wiem po co to pisze, to tak boli

Marchewa - heh to fatalnie... 10 min... wspólczuję... czasem pewnie na wizytę w WC nie ma czasu :baffled: A nie masz np. możliwości zamówienia czegoś i aby Ci to przywieźli? U mnie w pracy ostatnio praktykowało się zamawianie obiadów albo chińszczyznę, albo jakieś... polskie :) no ale my mogliśmy robić przerwy kiedy nam się chciało - ale wiadomo - bez przesady ;) Z tym wyjazdem za granicę jest m.in. "+" taki, że będziecie 7 dni w tygodniu razem :-) .

goska29 - mi też już chyba widać brzuszek... tak mi się przynajmniej wydaje :-) Mnie też pobolewa kręgosłup - z obu stron w okolicach kości ogonowej

Witam!
Mam pytanie. Bo widzę, że macie dokładne opisy dzieciątka z USG. A ja po moim badaniu dowiedziałam się tylko, że dzidzia ma 70,4 mm. Jestem w 13 tygodniu ciąży. Termin porodu mam około 21.07.
To było moje trzecie badanie USG i za każdym razem pani doktor podaje mi tylko wzrost dzieciątka i pokazuje go na monitorze.
Sama nie wiem o co mam pytać podczas badania.
Teraz zleciła mi badania krwi, morfologie. Mówiła, że wszystko w porządku, ale szczerze mówiąc, to czuję się taka niezaspokojona tymi wiadomościami. Brakuje mi konkretów, chciałabym wiedzieć więcej o dzieciątku. Jak jest u Was podczas badań?

reklama
Alkmena - mnie od początku ciąży bardzo bolał kręgosłup. Moja doktorka przepisała mi Duphaston (dwie tabletki dziennie), po którym całkowicie przeszedł mi ból pleców, kręgosłupa. Czułam się znakomicie, teraz będziemy od niego powoli odchodzić, ale po nim czułam się rewelacyjnie.

Mi brzuszek już od dawna widać. Zwłaszcza pod wieczór robi się taaaaki wielki :baffled: . Ponoć to wina złej pracy jelit. Ale jak wstaję rano to już mam brzuszek, nie da się ukryć, że jestem w ciąży hihi :tak: . W końcu to już czwarty miesiąc ;-)

Do góry