Napewno nic się nie stanie, ja biorę Pregna Plus + kwas foliowy 5 mg.Mi lekarz oprócz Prenatal Uno zalecił dodatkowo kwas foliowy, więc chyba nic się nie stanie jak się bierze to i to, a nawet jest wskazane.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Napewno nic się nie stanie, ja biorę Pregna Plus + kwas foliowy 5 mg.Mi lekarz oprócz Prenatal Uno zalecił dodatkowo kwas foliowy, więc chyba nic się nie stanie jak się bierze to i to, a nawet jest wskazane.
Dawka 5 mg jest zalecana dla kobiet podwyższonego ryzyka. Ja przyjmuje taką dawkę bo jestem po resekcji żołądka a wtedy inaczej wygląda kwestia wchłaniania.Widzę, że dziewczyny zagraniczne panikujecie co do leków typu Duphaston. Patrzylyscie czy nie macie polskiego ginekologa? Ja jestem w Irlandii i dostałam od Polki właśnie na podtrzymanie, ale mówiła mi, ze tutejsza służba zdrowia ma niepisana zasadę nie przepisywania takich leków. Za duży przyrost naturalnyA co ciekawe z recepta normalnie kupiłam w aptece.
A usg mam tu pierwsze w 14 tygodniu, tak samo jak pierwszą wizytę w szpitalu, kolejna wizyta (raczej bez usg) w 20 tygodniu. Tez nie rozumiem czemu jest taka rozbieżność między opieka nad ciężarnymi a samym porodem, który u nas bardzo chwala
Swoją drogą ile kwasu foliowego macie brać? Ja cały czas suplementowalam Folik lub Pregnacare (bodajże 0,4 mg czyli normalna dawka) a ginekolog kazała mi brać 5 mg. Zaczęłam się zastanawiać skąd taka rozbieżność między zaleceniami?
Dzień dobry w ten mroźny poranek. Czy u was dziewczyny też jeszcze nie przeszły mdłości? Mam nawet wrażenie że jest jeszcze gorzej, już samo myślenie o jedzeniu powoduje że niespokojnie zbliżam się w stronę toalety![]()
Widzę, że dziewczyny zagraniczne panikujecie co do leków typu Duphaston. Patrzylyscie czy nie macie polskiego ginekologa? Ja jestem w Irlandii i dostałam od Polki właśnie na podtrzymanie, ale mówiła mi, ze tutejsza służba zdrowia ma niepisana zasadę nie przepisywania takich leków. Za duży przyrost naturalnyA co ciekawe z recepta normalnie kupiłam w aptece.
A usg mam tu pierwsze w 14 tygodniu, tak samo jak pierwszą wizytę w szpitalu, kolejna wizyta (raczej bez usg) w 20 tygodniu. Tez nie rozumiem czemu jest taka rozbieżność między opieka nad ciężarnymi a samym porodem, który u nas bardzo chwala
Swoją drogą ile kwasu foliowego macie brać? Ja cały czas suplementowalam Folik lub Pregnacare (bodajże 0,4 mg czyli normalna dawka) a ginekolog kazała mi brać 5 mg. Zaczęłam się zastanawiać skąd taka rozbieżność między zaleceniami?
Ja jeszcze nie mamDzień dobry w ten mroźny poranek. Czy u was dziewczyny też jeszcze nie przeszły mdłości? Mam nawet wrażenie że jest jeszcze gorzej, już samo myślenie o jedzeniu powoduje że niespokojnie zbliżam się w stronę toalety![]()
No to jest dziwne trochę... drugie usg powinno być właśnie w okolicy 20 tygodnia bo wtedy oficjalnie podają płeć na wyspach.Widzę, że dziewczyny zagraniczne panikujecie co do leków typu Duphaston. Patrzylyscie czy nie macie polskiego ginekologa? Ja jestem w Irlandii i dostałam od Polki właśnie na podtrzymanie, ale mówiła mi, ze tutejsza służba zdrowia ma niepisana zasadę nie przepisywania takich leków. Za duży przyrost naturalnyA co ciekawe z recepta normalnie kupiłam w aptece.
Ja ok 20 tyg byłam w Dublinie w polskiej klinice na tzw połówkowym, bo irlandzki lekarz nie zrobił w tym okresieNo to jest dziwne trochę... drugie usg powinno być właśnie w okolicy 20 tygodnia bo wtedy oficjalnie podają płeć na wyspach.
Ogolnie wczoraj popatrzyłam na stronę NHS i według nich podawanie progesteronu nie podwyższa szans na utrzymanie ciąży. Podobno testy na kobietach jednocześnie nie wskazały, że ma pozytywne działanie.. Może dla tego nie przepisują![]()
Muszą być jakieś inne powody niż przyrost naturalny ponieważ ten drastycznie spada..
Nie chce się mądrzyć bo kto wie jaka jest prawda i o co tu chodzi
Ja poprzednią ciążę straciłam w 7 tygodniu, teraz nic nie biorę poza witaminami...
Zaraz spadam do pracy .. egh
U mnie mdłości były 4 dni pod rząd w poniedziałek było apogeum a we wtorek rano wstałam i do dziś spokój mam samo przeszło.Dzień dobry w ten mroźny poranek. Czy u was dziewczyny też jeszcze nie przeszły mdłości? Mam nawet wrażenie że jest jeszcze gorzej, już samo myślenie o jedzeniu powoduje że niespokojnie zbliżam się w stronę toalety![]()
O kurcze to u Was jest tylko to jedno w 12 tygodniu?Ja ok 20 tyg byłam w Dublinie w polskiej klinice na tzw połówkowym, bo irlandzki lekarz nie zrobił w tym okresie