reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Hej listopadowe mamusie ! 🙋‍♀️ Podzielę się swoją historią. Jestem po 2 poronieniach które baaardzo źle przeszłam. Pierwsze poronienie samoistne drugie poronienie (wywoływane w szpitalu bo dzieciątko przestało się rozwijać..trauma do końca życia 🥲) Po poronieniach plik badań i kolejne miesiące starań i narastającej frustracji. Doszło do tego opóźnione owulacje w których pęcherzyki nie chciały pękać..miałam podawane zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka(w szczęśliwym cyklu udało się z zastrzykiem). Dodatkowo okazało się, ze mam trombofilie (muszę podać zastrzyki z heparyny w brzuch żeby dzieciątko się rozwijało).

Aktualnie 13+3. Jestem taka szczęśliwa!
Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych z wymiarów ż USG wszystko ok! Czekam na badania krwi.

Z określeniem płci dziecka ginekolog się wstrzymała 😅 Ja tu ewidentnie widzę dziewczynkę a wy co myślicie? 😀
Wygląda na dziewczynkę 😉 gratulacje.
Tutaj jest już wątek prywatny utworzony.

reklama
Hej listopadowe mamusie ! 🙋‍♀️ Podzielę się swoją historią. Jestem po 2 poronieniach które baaardzo źle przeszłam. Pierwsze poronienie samoistne drugie poronienie (wywoływane w szpitalu bo dzieciątko przestało się rozwijać..trauma do końca życia 🥲) Po poronieniach plik badań i kolejne miesiące starań i narastającej frustracji. Doszło do tego opóźnione owulacje w których pęcherzyki nie chciały pękać..miałam podawane zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka(w szczęśliwym cyklu udało się z zastrzykiem). Dodatkowo okazało się, ze mam trombofilie (muszę podać zastrzyki z heparyny w brzuch żeby dzieciątko się rozwijało).

Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych z wymiarów ż USG wszystko ok! Czekam na badania krwi.

Z określeniem płci dziecka ginekolog się wstrzymała 😅 Ja tu ewidentnie widzę dziewczynkę a wy co myślicie? 😀
Witaj :) sporo dziewczyn ma swoją historię, dobrze że wreszcie się udało ❤️ ja czekam na trzecie dziecko, w każdej z donoszonych ciąż przyjmowałam i przyjmuję heparynę mimo że oficjalnie nie mam stwierdzonej trombofilii. Ponoć teraz nawet bez diagnozy po wcześniejszych poronieniach często zapisują profilaktycznej zastrzyki, także sporo z nas to przechodzi ;)
I tak, ja też tu widzę dziewczynkę ;) u mnie na USG widać podobnie, a lekarz na 99% ocenił dziewczynkę ❤️

Cześć! Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na listopad😊

Fajnie jak napiszecie parę słów o sobie, kiedy już powstanie wątek prywatny to poznamy się lepiej 😊

Czekam na Was, mam nadzieję, że stworzymy fajna grupę do dzielenia się smutkami, troskami, mdłosciami 🤪

Terminy porodu:
1.11
2.11
3.11
4.11 @Lunaa09 @Annko
5.11 @Paulina^ @Mikimka @lilly_2
6.11 @Onaaa1989
7.11 @Magdalena0120
8.11
9.11
10.11 @MamaKonwalia
11.11 @Wu_M_Pe
12.11 @PaniR
13.11
14.11 @Dodulina20
@monikaa
16.11 @Truskawka0105 @Agne.szka
17.11
18.11
19.11 @Hiacyntka @Kwiatkowa14 @małopolskapani
20.11
21.11
22.11
23.11
24.11
25.11
26.11
27.11
28.11 @Dwarazymama
29.11
30.11

Na pierwszych prenatalnych rzadko określają plec, bo jest to zbyt wcześnie. No i nie z tej pozycji.
Gratulacje :) trzymam za Was kciuki.

reklama
Dziewczyny... idealne USG I prenatalne i PAPPA (robiła dr Miśta), ciąża wzorowa... dla swojego spokoju zdecydowałam się na Karyo Plus... wynik nie wyszedł dwukrotnie - raz z powodu niskiej frakcji DNA (mam wysokie BMI, wczesna ciąża) i raz nie chcieli powiedzieć, czemu... podejrzewałam zanieczyszczenie próbki, bo warunki pobierania jak w PRL a po pobraniu pani rzuciła paczkę z moją krwią pod drzwi...
Oddali mi kasę (po walkach). Zdecydowałam się na Sanco - pobranie w diagnostyce, w Grodzisku Mazowieckim. Po czterech dniach dostałam informację, że konieczne ponowne pobranie materiału... Jestem w 18 tygodniu 7 dniu... Na infolinii powiedzieli mi, że nie byli w stanie przeprowadzić badania... Jestem kłębkiem nerwów... w poniedziałek idę oddać krew ponownie, ale naczytałam się, że to znaczy, że są jakieś wady genetyczne... We wtorek mam swojego ginekologa, opowiem mu wszystko, ale... Jezu... przecież to byłby za duży pech żeby próbka była zanieczyszczona. Jestem załamana :(

Do góry